Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Пар.4  (Прочетена 1512 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
zipeev
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Ноември 07, 2009, 09:44:14 »

Притежавам 830кв.м. парцел придобит със съответниите  документи  по реда  на пар. 4а от ПЗР на ЗСПЗЗ.Този, както и останалите парцели в района НЯМАТ НАСЛЕДНИЦИ и са ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.Със заповед на областният управител бе изработен нов план с който ни се разреши да закупим 600кв.м. ( за които вече имаме нотариалени актове) а от останалите парчета по 200кв.м. се образува нов парцел с площ 3 дка.На някои от комшиите им бе разрешено закупуването на целите парцели от 800кв.м.Други успяха да спечелят дело във Варненският административен съд, заповедта на областния бе обявена за нищожна и закупиха целия си парцел от 800кв.м.
Друг комшия от 2 години води също за отмяна на заповедтта но съда се произнесе не в негова полза въпреки , че случаите са абсолютно идинтични.Върховният административен съд върна на Варненски административен съд делото и  разпореди преразглеждане.
До предпоследното поредно отлагане на заседанията по това дело аз и други комшии бяхме призовавани като „заинтерисовани лица”. На предпоследното заседание съда предупреди, че няма повече да получаваме призовки за заседанията и вече не получаваме съобщения както до сега.
След получаване на нотариялният акт за 600кв.м. си построих къща за постоянно живеене.Във връзка с изготвяне на нотариален акт за новопостроената къща, кадастър гр.Варна обаче ми отказа издаване на скица (въпреки, че ми взеха парите предварително) под предлог, че не съм представил „Заповед за въвод” от кмета на Варна.Такава заповед обаче също ми се отказа, поради гореспоменатото заведено дело.
ВЪПРОСИ :
1.Явяваме ли се и ние (които не сме завели отделно дело или обща жалба) заинтерисовани лица по логиката, че ние сме заинтерисовани от обявяване на заповедта за нищожна? Нищожността на заповедтта ще позволи ли автоматично и ние да си закупим нашите парчета от 200кв.м. въпреки, че заведеното дело не е колективно?Трябва ли всеки от нас поотделно да завежда дело за обявяване на заповедтта за нищожна?
2.Вярно ли е, че закона позволява да се закупи до 1000кв.м. предоставената ни пустееща земеделска земя за безвъзмезно ползване , която няма наследници а собственик е държавата?
3.В случай,че всеки трябва да води отделно дело или делото не засяга мен а само парцела на комшията, защо на мен ми се отказват необходимите документи за изготвяне на нотариален акт за къщата заради това?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: