Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Кредит към Булбанк  (Прочетена 5223 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kula
Гост


Ел. поща
« : Април 19, 2009, 06:05:54 »

Здравейте,

Имам потребителски кредит към Булбанк, но ще съкращават щата във фирмата, в която работя. Могат ли от банката да ми продадат апартамента или колата заради кредита?
Активен
deian_iotov
Самурай
****

Карма: +8/-0
Липсва Липсва

Пол: Мъж
Публикации: 199Ел. поща
« Отговор #1 : Април 20, 2009, 10:55:16 »

Здравейте,
принципно пристъпване към такива мерски е доста крайно що се отнася до потребителски кредити но не и недопустима! Много зависи от това как точно е подписан договора! Също така иматели съкредитискатели или т.н. поръчители който да са солидарни длъжници с вас по кредита! Вероятно има възможност да се споразумеете с банката за малко отлагане или погасяване на вноските не изцяла а частично! Има доста шъзможности в зависимост от банката и договора който сте подписали!
Но накратко по вашият въпрос:
При не плащане на заема той се приема от банката като рисков заем или така наречените още съдебни въз основа на договора за заем или записната заповед която сте подписали банката има право на основание чл. 417 от ГПК да си издаде заповед за изпълнение и изпълнителен лист ако Вие не възразите в законовият срок по съдебен път и да предаде делото на Частен съдебен изпълнител който по закон е длъжен да Ви призове и да ви обясни за каква сума става на въпрос и най - вече да Ви прикани към доброволно изпълнение! Естествено тук е момента в който можете да се разберете с банката че ще започнете да погазчвате частично или разсрочено! Ако не постигнете споразумение той има право да запорира всички вземания който имате (заплати, ренти, лихви по депозити, банкови сметки и т.н.) и също така запор на движими и недвижими ЛИЧНИ имущества! Подюертавам на лични т.к. току виж като тръгне да запорира се окаже че нямате нищо на ваше име  Намигване Но разберете правилно че все пак такива действия по запориране на апартаменти и коли е тшърде крайно най вече за апартамента за някакъв заем от 5 000 или 10 000 лева!
Еми това е! Успех!  Усмивчица
Активен
kula
Гост


Ел. поща
fd
« Отговор #2 : Април 21, 2009, 12:25:13 »

Благодаря ви много, успокоих се. А колко време при съдията изпълнител може да се провлачат нещата? И нали във всеки момент после може да се плати? Аз очаквам все пак да започна др. работа.

Благодаря ви още веднъж..
Активен
deian_iotov
Самурай
****

Карма: +8/-0
Липсва Липсва

Пол: Мъж
Публикации: 199Ел. поща
« Отговор #3 : Април 21, 2009, 03:31:21 »

Здравейте,
ами вижте всичко е много относително пак Ви казвам! Практиката показва че в по голмя процент от случайте от страна на банките се предприема изпълнителни дела едва след няколко месечно прекъсване на плащанията! До като стигне до съдиа изпълнител и той Ви повика да се споразумеете за доброволно изплащане може да отнеме още време! И да после по всяко едно време можете да погаасите задълженията си изцяло!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: