Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Относно преустройство на офис  (Прочетена 4513 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Ratatiko
Гост


Ел. поща
« : Декември 15, 2008, 10:31:32 »

Здравейте. Моля ви ако не ви затруднява да ми помогнете със въпроса.
имаме апартамент на партерния етаж, който искаме да направим офис. Възможно ли е изобщо това и какви документи ще ми трябват освен нотариалния акт и скицата? Нужно ли е сугласие на входа и колко време горе долу мога да очаквам да завърши процедурата? Ъ?
Активен
Райкова
Гост


Ел. поща
« Отговор #1 : Декември 15, 2008, 03:08:33 »

В съществуваща жилищна сграда с режим на етажна собственост се допуска промяна на предназначението на жилищно помещение или на самостоятелно жилище в офис. За целта, тъй като това предполага достъп на външни лица в сградата, обектите следва да се намират на първия или на полуподземния етаж, а преустройството им трябва да е съобразено със санитарно-хигиенните, противопожарните и другите технически изисквания.  Нужно е също и изричното писмено нотариално заверено съгласие на всички собственици на жилища - непосредствени съседи на обектите. Възможно е и разполагане на посочените обекти и на други надземни етажи, но само въз основа на решение на общото събрание на етажната собственост.
   Задължително следва да се представи мотивирано становище на инженер-конструктор с пълна проектантска правоспособност, доказващо, че при преустройството не се увеличават натоварванията, не се засягат конструктивни елементи и не се намаляват носимоспособността, устойчивостта и дълготрайността на конструкцията на сградата, а когато се налагат изменения в конструкцията или се увеличават натоварванията, се представя и конструктивна част към проекта.
Активен
Ха-ха, Андрешко
Гост


Ел. поща
« Отговор #2 : Декември 27, 2008, 12:42:37 »

Що  за наглост ,  що  за простотия ?!
 Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан
Помощ не се  дава    на случайни  хленчещи персони, само  защото имали интернет!
Ако сте  социално слаба имате възможност  да докажете  това и да получите безплатна правна помощ от адвокат  ,  НО  НЕ  по  форумите !...
В случай ,  че  не  сте социално слаба ,  вижте  и  това
http://www.trud.bg/Default.asp?statid=93124&rubr=0&izd=2&fsize=&swidth=800&tr=1&im=12&id=20&iy=2008
Ангажирайте  си адвокат  и той /тя  ще Ви обясни нужното  !
Активен
Samuel
Гост


Ел. поща
« Отговор #3 : Декември 28, 2008, 04:09:04 »

Уважаема г-жо Advokat!

Какво сте се разпищяли... Интернет е свободно просттранство, чрез възможностите на което хората обменят ВСЯКАКВА информация, не знаехте ли това?

Социално слаби или не, хората общуват вече по форумите за всякакви проблеми, включително и право, здраве, финанси. Никой специалист не е задължен да дава безплатни консултации,това се прави винаги по причини на добра воля, свободно време и желание да се помогне. Оставете си фасоните за вкъщи. Явно нямате достатъчно клиенти, с които да се заемете, та си оползотворявате времето в крякане по форумите.

Заемете се с полезна работа. Оставете хората да общуват. Не можете да спрете интернет.
Активен
Сам
Гост


Ел. поща
« Отговор #4 : Декември 30, 2008, 06:11:32 »

ВРЕМЕ  ти е  драги  да се отърсиш   от андрешковския манталитет и байганьовския табиет и  да престанеш търсиш  келепир  по  форумите !
 Усмивчица

Moля Ви, не флуудвайте темите /Райкова/
« Последна редакция: Декември 30, 2008, 10:26:01 от Райкова » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: