Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Самонаемане на работа с цел ползване на ипотечен кредит  (Прочетена 3872 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
работник
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Октомври 21, 2009, 03:58:15 »

здравейте, имам такъв въпрос:
Искам да си направя фирма да развивам собствен бизнес . Искам да изтегля кредит като ипотекирам собствено жилище. В банките казват че ми трябва договор от работодател с работна заплата и прочие.
Значи , може ли да си направя свое ООД или ЕТ , да се самоназнача на работа и да тегля кредит като чатно лице?
Кое ще бъде най ефективно,
- да си регистрирам ООД или ЕТ ?  
- кредита да е на фирмата или като частно лице?

« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 04:53:23 от Rose » Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #1 : Октомври 22, 2009, 03:29:56 »

Вярно, че при ЕООД-то се наблюдава едно такова явление като Договор за упралвене сключен сам със себе си, но според Вас коя банка ще погледне сериозно на това още повече при току що регистрирано дружество! ЕООД ще Ви излезе по скъпо от ЕТ, като държавни такси и хонорари на юристи иначе ЕТ-то няма капитал и ЕООД-то също не се изисква кой нзае какъв (като се има предвид че влязоха промените за минимално изискуемият капитал да е 2 лв) Но пък за сметка на това ЕТ-то е по голяма набутка за в бъдеще т.к. отговаряте с личното си имущество. На ЕООД-то (току що регистрирано/вписано) няма как да изтеглите кредит т.к. не можете да представите положителен баланс и финансов отчет за предходна година нито каквито и да е активи, така че никои няма да Ви отпусне заем! А за това да се "самоназначите" т.е. да си плащате осигуровки като управител и т.н. ще Ви изискват минимум 6 месеца че някои и повече искат назад непрекъснат осигурителен стаж! Така че...... май като цяло мисията е леко невъзможна но Вие си знаете! УСПЕХ!  Намигване
Активен
работник
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Октомври 22, 2009, 06:53:25 »

да , в различните банки ми казаха че трябва да имам договор с работодател от 3 или от 6 месеца. Сътответно смятам след този период да поискам кредита.
Какво има да поглеждат сериозно, нали ипотекирам жилище ? Че то ако има договор с друг работодател какво повече им гаранантира на банките това?
Просто искам да развивам свой бизнес, да си изплащам кредита редовно и никого не смятам да лъжа.  До колкото схващам това е някакво законово изискване към банките и търся съвет как да го спазя, за да осъществя намерението си. Иначе кредита се гарантира с имота, нали така?
Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #3 : Октомври 23, 2009, 03:33:55 »

Хубаво де не разбрах какъв съвет още искате! По изгодно за в бъдеще - ЕООД! Регистрирайте си го и действайте!
Активен
работник
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Октомври 23, 2009, 08:29:08 »

благодаря за съвета!
Не бях сигурен,но сега вече разбрах че ООД и ЕООД са едно и също.
Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #5 : Октомври 26, 2009, 10:26:50 »

Ами да разликата е в броя на съдружниците  Намигване
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: