Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Обжалване на акт/наказателно постановление за превишена скорост  (Прочетена 3047 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
nomadic
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


« : Октомври 17, 2009, 01:24:49 »

Уважаеми юристи и посетители на "кафенето", Усмивчица

Тъй като за пръв път се сблъсквам с подобна ситуация, реших да потърся мнение и евентуална помощ от по-опитните от вас. През м. май тази година извърших нарушение на (както впоследствие разбрах - печално прочутата) отсечка от път Е-79 при разклона за Старо Село, която де факто е магистрала, но де юре - не. При ограничение от 90 км/ч, радарът ме засече със 135 км/ч. Пернишките полицаи бяха абсолютно стриктни и непоклатими в изпълнението на задълженията си и ми съставиха акт. Днес (16/10/09) ходих в КАТ - София и взех наказателното постановление (текстът му е накрая на поста). Наказанието е 150 лв., 10 точки и 2 месеца без книжка. Въпросът ми е дали има някакъв начин да се размина с отнемането на книжката, тъй като професията ми налага да шофирам често из България и 2 месеца без шофиране ще ми бъдат доста затруднителни. Ако някой може да ме посъветва на какви основания мога да обжалвам акта, дали и как да се свържа с адвокат и ако да - дали може да ми препоръча такъв... Нямам нищо против да си заплатя глобата (все пак съм виновен) и да ми отнемат точките (имам достатъчно точки, за 5 години други нарушения нямам, с изключение на едно неправилно паркиране), но мога ли да обжалвам (в съответния срок от 7 дни, доколкото разбрах) постановлението така, че да ми се размине отнемането на книжката?

Ще бъда искрено благодарен за всякаква евентуална помощ или съвет, които да ми помогнат да остана на пътя - по работа и за удоволствие Усмивчица

Ето го и текста на постановлението, с оригиналния правопис и пунктуация.

Подписаният ... на длъжност началник на сектор ПП към ОДМВР ПЕРНИК, упълномощен с МЗ N Iз-189 раздел II на МВР от 08.02.2007 г., като взех предвид, че ... на длъжност мл.автоконтрольор към Сектор ПП-Перник е съставил акт N ... против ..., адрес, свидетелство ...
Затова, че на 23.05.2009 около 11.50 часа на път 1 клас N:79, км.301.8 като ВОДАЧ НА МПС - ЛЕК с Рег ...
при обстоятелства: ПО ПЪТ Е-79,ОБЩ.РАДОМИР ПРИ Р-НА ЗА С.СТАРО СЕЛО КМ.301,8 В ПОСОКА СФ-КУЛАТА,УПРАВЛЯВА Л.А.(САХХХХКМ),КАТО ПРИ ОГРАНИЧЕНИЕ 90КМЧ., ВЪВЕДЕНО С ПЗ B-26 СЕ ДВИЖ ИС 135КМЧ,СКОРОСТА ФИКСИРАНА С РАДАР TR-4 No.332 И ПОКАЗАНА НА ВОДАЧА.
е извършил: 1) Движение със скорост над разрешените стойности за ППС, което управлява, с което виновно е нарушил чл.21 ал.1 от ЗДвП.

Благодаря ви предварително!
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай
***

Карма: +14/-1
Липсва Липсва

Публикации: 255« Отговор #1 : Октомври 17, 2009, 08:05:48 »

Любимата ми тема. С удоволствие ще взема участие като изтрезнея.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: