Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: На кого е апартамента при развод?  (Прочетена 2214 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
didi_61
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Октомври 16, 2009, 12:23:15 »

Здравейте. имам такъв проблем. Апартамента е наследствен от баща ми. Наследници сме двете с майка ми. Тя реши да ми прехвърли нейната1/2 част через/ ПОКУПКО ПРОДАЖБА И ГЛЕДАНЕ/ 1991г.Но декември месец 1992  почина.Със съпругът ми сме женени от 1990г. Наложи се да се разделим ,като нямаме окончателен развод все още . Искам да попитам тази 1/2 той има ли право на нея. Като забравих да Ви кажа ,че имаме дете на 11г от брака
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 01:58:39 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Октомври 16, 2009, 02:00:47 »

Договор за гледане и издръжка ли е? Всичко зависи от това какво пише в договора - той има сила на закон за вас. Ако сте си наели адвокат тогава да ви го напише - то интересите ви са защитени, а ако е бланков - един Господ знае. Принципно ако е продажба, съпругът Ви има право на 1/4 от целия апартамент.
Активен

didi_61
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Октомври 16, 2009, 02:43:42 »

Договор за гледане и издръжка ли е? Всичко зависи от това какво пише в договора - той има сила на закон за вас. Ако сте си наели адвокат тогава да ви го напише - то интересите ви са защитени, а ако е бланков - един Господ знае. Принципно ако е продажба, съпругът Ви има право на 1/4 от целия апартамент.
ПОКУПКО-ПРОДАЖБА СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ И ИЗДРЪЖКА - НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: