Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Предложение за прекратяване на ТД по чл. 325, т.1 от КТ  (Прочетена 7268 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
GMM
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Април 06, 2009, 09:23:38 »

Здравейте! Работя в администрацията на търговска фирма. Имам сключен ТД по чл.67, ал.1, т.1 от КТ със срок на изпитване, който изтече на 10.02.2009. До края на месец март проблеми с работодателя не съм имала.Случайно на 01.04 видях обява, че се търси човек за сходна на моята длъжност. Съответно на 02,04 на мен ми беше връчено предложение за прекратяване на ТД по чл. 325, т.1 от КТ. Обяснено ми беше, че въпросният човек е за магазина и ще изпълнява подобни на моите функции.Засега моето желание не съвпада с това на работодателя ми да се разделим по взаимно съгласие.Според вас, ако не се съглася на това предложение какви последици би имало за мен. Не е ли по-редно първо на мен да се предложи тази позиция преди да се вземе решение да се наеме нов човек? Как бихте ме посъветвали да постъпя?
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Април 06, 2009, 10:22:59 »

На Ваше място бих искал прекратяване по чл. 331, ал. 2 вместо по 325, т. 1. Все пак в тая криза не е лесно.

Чл. 331. (Нов - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) (1) Работодателят може да предложи по своя инициатива на работника или служителя прекратяване на трудовия договор срещу обезщетение. Ако работникът или служителят не се произнесе писмено по предложението в 7-дневен срок, се смята, че то не е прието.

(2) Ако работникът или служителят приеме предложението по ал. 1, работодателят му дължи обезщетение в размер на не по-малко от четирикратния размер на последното получено месечно брутно трудово възнаграждение, освен ако страните са уговорили по-голям размер на обезщетението.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
GMM
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #2 : Април 09, 2009, 06:28:47 »

Благодаря за съвета. Усмивчица Предложих им този вариант, но естествено шефа не го прие. Ще ме освободи по чл.328, ал. 1, т.3. И това все пак е нещо.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: