И аз съм в същото положение,и мен не ме пускат,макар,че всички напуснали преди мен ги освобождаваха веднага.Не съм сигурна до колко е възможно и до колко ще ти помогна,но в кодекса пише че когато работодателя не е съгласен да те пусне в платен отпуск за обучение(полагат се 25 дни в годината за лекции и 30 дни за държавен изпит,но със съгласието на работодателя) то имаш право на неплатен отпуск в размер на половината от горепосочените,т.е. 12,5 дни,като сложиш и почивките може и да стане,но явно няма да те пуснат,най много да си намерят предтекст да те уволнят дисциплинарно,аз от това се притеснявам.
Между другото говорих миналата седмица с нашата юристконсултка точно по този въпрос,но не можа да ми даде отговор,понеже не са имали служители с такива претенции до сега и не беше наясно какво може и не може,единственото което каза е че платеният отпуск се дава със съгласието на работодателя,и беше много доволна от факта
.Ако повдигна въпроса по нагоре ще ме изритат със скороста на светлината,така че прецених че трябва да напусна,след като не ни защитават по никакъв начин и нямаме никакви облаги от тези фирми а им работим съвестно.
За съжаление положението е такова,докато не се стигне до съд нещата не се оправят в БГ
Успех ти желая