Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Искам да си прекратя ТД по чл. 327 т.6  (Прочетена 2878 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Николай
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« : Септември 29, 2009, 07:47:45 »

Моля ви ако можете да ми помогнете защото бързам. Искам да уча и съм записан на редовно обучение. Разговарях с шефовете си обаче не ме пускат без 1 месец предизвестие. Което пуснах и изтича на 26.10.2009г. Проблема е че аз започвам лекции на 1.10.2009г. Дали мога да ползвам чл. 327 т. 6 след като съм подал молбата, която те изискаха. И ако може какви документи ми трябват и как да я формулирам молбата ако може. И дали те имат право да откажат. И ако може да ми кажете и друг начин да напусна защото искат да ме държат и да си прееба ученето и да остана и без работа. Не си знаех правата и прочетох много за два дни. Знам че има и други чл. и т. по който мога да си тръгна по рано, но там е по взаимно съгласие, а те отказват. Благодаря предварително и ще разчитам на бърз отгоор и тук или на e-maila.
Активен
vanesa75
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 20

« Отговор #1 : Септември 29, 2009, 08:36:18 »

УсмивчицаИ аз съм в същото положение,и мен не ме пускат,макар,че всички напуснали преди мен ги освобождаваха веднага.Не съм сигурна до колко е възможно и до колко ще ти помогна,но в кодекса пише че когато работодателя не е съгласен да те пусне в платен отпуск за обучение(полагат се 25 дни в годината за лекции и 30 дни за държавен изпит,но със съгласието на работодателя) то имаш право на неплатен отпуск в размер на половината от горепосочените,т.е. 12,5 дни,като сложиш и почивките може и да стане,но явно няма да те  пуснат,най много да си намерят предтекст да те уволнят дисциплинарно,аз от това се притеснявам.
Между другото говорих миналата седмица с нашата юристконсултка точно по този въпрос,но не можа да ми даде отговор,понеже не са имали служители с такива претенции до сега и не беше наясно какво може и не може,единственото което каза е че платеният отпуск се дава със съгласието на работодателя,и беше много доволна от факта Усмивчица.Ако повдигна въпроса по нагоре ще ме изритат със скороста на светлината,така че прецених че трябва да напусна,след като не ни защитават по никакъв начин и нямаме никакви облаги от тези фирми а им работим съвестно.
За съжаление положението е такова,докато не се стигне до съд нещата не се оправят в БГ
Успех ти желая Усмивчица
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #2 : Септември 30, 2009, 09:11:42 »

Можете да я ползвате, но трябва да се оформи писмено. Усмивчица
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #3 : Септември 30, 2009, 01:11:52 »

Просто е трябвало да напишете едно уведомително писмо и да приложите примерно Уверение че стестудент от университета в който сте записан в редовна форма на обучение. Пример:

До ...........................
       (работодател)

УВЕДОМОМИТЕЛНО ПИСМО

Уважаеми ...,

С настоящото и на основание чл. 327, т. 6 от КТ Ви уведомявам, че прекратявам трудовото правоотношение, смятано от ....................................
Моля да ми бъде изплатено обезщетение по чл. 221, ал. 1 от КТ.
Моля след тази дата да оформите трудовата ми книжка и да ми я предадете.
Настоящото е изготвено в два екземпляра.

Прилагам: Уверение...........................

Дата: ........................................       Работник (служител): ...................................

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: