Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Прехвърляне на кредит  (Прочетена 3969 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
vanesa75
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 20

« : Септември 21, 2009, 11:07:29 »

Здравейте,
Теглих кредит в полза на съпруга ми,но той не го изплаща,а банките търсят мен.Мога ли по някакъв начин да го прехвърля на негово име естествено с негово съгласие,или по точно мога ли да го накарам по някакъв законен начин да го плаща?
« Последна редакция: Септември 22, 2009, 11:02:47 от Rose » Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #1 : Септември 21, 2009, 01:57:52 »

Първо какво значи "теглих кредит в полза на съпруга ми"?!
Че сте го изтеглили на ваше име и парите е изхарчил той с уговорката помежду ви че той ще го плаща или че сте му била поръчител (съкредитоискател) по заем който той е теглил!
В първият случай - да има законов начин да го прехвърлите на негово име но трябва да има съгласие от него и от банката да встъпи в дълг той ( в което силно се съмнчвам че банката ще се съгласи, че и той дори)! Във вторият случай ако сте му станал поръчител (съкредитоискател, гарант и т.н.) естествено е че ще търсят вас ако той не плаща, а законов начин да го накарате да плаща няма, също така да се откажете от поръчителството си!
Активен
vanesa75
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 20

« Отговор #2 : Септември 21, 2009, 02:15:21 »

Кредита е на мое име а парите изхарчи той,тъпо нали:),както и да е...Мисля си обаче че за да поеме той кредита трябва да докаже че работи и е осигурен,нали така?
Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #3 : Септември 21, 2009, 09:22:49 »

Ами тъпо или не не мога да кажа! Практиката напоследак е свидетел на много подобни случаи така че....
Но да много работи трябва да доказвате и то не Вие а той и то ако банката се съгласи което въобще не е гарантирано или задължително!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: