Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Договор за наем и недобросъвестен наемател.  (Прочетена 2489 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
iihristov
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Септември 11, 2009, 12:48:40 »

Имам следния проблем и моля за съвет как да постъпя.
Имам апартамент, който преди четири месеца отдадох по наем. Имам и договор за наем за срок от една година. Наемателят още от първия месец започна да не ми плаща дължимото. С хиляди уговорки и мъки ми плати една част от първия наем. От тогава, вече три месеца, не ми плаща. Не плаща и ток. Постоянно ме лъже, айде днеска, айде утре, да бе да знам и т.н. Междувременно  малко след нанасянето му, му се роди дете. Той живее с една жена, от която е детето, но не знам дали има брак.
Ходих при адвокат и нотариус, но те казаха, че правото е на негова страна и аз освен с дело по друг начин не мога да вляза във владение. Вярно ли е?
Въпросът ми е как законно мога да изгоня тези хора от своето жилища. При личен разговор те казаха, че няма по никакъв начин да излязат доброволно. Моля да ми пишете e-mail.
Благодаря Ви.
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 02:19:27 от admin » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Септември 11, 2009, 05:12:05 »

A договорът нотариално заверен ли е? Пропуснали сте доста важни моменти в условието... Тъжен
Активен

Yo
Модератор
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 103

« Отговор #2 : Септември 12, 2009, 01:51:33 »

Житейски, а не юридически съвет - не плащайте тока и водата. Ако сами не започнат да ги плащат и им бъдат спрени, това ще ми причини доста неудобства и могат да решат да напуснат.
Активен

Don't trouble troubles until troubles trouble you!
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: