Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Интернет законодателство  (Прочетена 1670 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ВГ
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Август 19, 2009, 02:40:06 »

Здравейте, радвам се да получа Ваше компетентно мнение, а именно. Как стои въпросът с правата на домейните в интернет. Мога ли да ползувам подобен домейн на отдавна развит интернет портал с голям брой рекламодатели. Порталът ми да бъде със сходна логика, друга визия и да е насочен към  същите рекламодатели. Наказуемо ли е това. Аз съм избрала нов домейн, но сходен с определен добре развит интернет портал.

Предварително благодаря!
« Последна редакция: Август 19, 2009, 03:01:16 от ВГ » Активен
Yo
Модератор
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 103

« Отговор #1 : Август 19, 2009, 07:12:23 »

Здравейте!

Ако сте избрали домейн с област .bg и производните, регистрацията ще се извърши в съответствие с Общите правила на Register.bg, които можете да откриете тук: https://www.register.bg/user/static/rules/bg/index.html#1.2 Описани са и последиците ако регситрирате домейн, а впоследствие се окаже, че друго лице има права върху същото или сходно Интернет име - в главата Арбитриране, където се разглеждат въпросите за оспорване на съществуващ домейн.
Активен

Don't trouble troubles until troubles trouble you!
ВГ
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #2 : Август 20, 2009, 09:45:32 »

Благодаря Ви!
Активен
Yo
Модератор
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 103

« Отговор #3 : Август 20, 2009, 11:17:29 »

И имайте предвид разпоредбата на чл. 35, ал. 3 от Закона за защита на конкуренцията:

(3) Забранява се използването на домейн или външен вид на интернет страница, идентични или близки до тези на други лица, по начин, който може да доведе до заблуждение и/или да увреди интересите на конкурентите.
Активен

Don't trouble troubles until troubles trouble you!
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: