Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Намаляване на заплатата  (Прочетена 3949 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ijelqzkov
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

« : Август 18, 2009, 06:47:24 »

Работя в частна фирма от 1г. и 6м.,заплатата ми беше 700лв. Миналият месец(15.07.2009г.),шефа реши,че моята заплата е най-голяма,(което естествено не е вярно) и реши да я намали с 200лв.Реагирах естествено,че напускам и се разбрахмe
« Последна редакция: Август 21, 2009, 06:34:33 от admin » Активен
ijelqzkov
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #1 : Август 18, 2009, 07:36:53 »

(устно)да работя до 27.07.09г.,да си изчистя отпуската за т.г. и да ме освоводи.На 10.08.09г.отивам с труд.кн. за нанасяне на стаж и заверка,но тои ми,че ми трябва предизвестие от 1м.Аз му написах,но по чл327т.3 на което ми беше отговорено,че тои щтял да определи члена...На 10.08. е превел на карта 309лв.(на толкова ме осигурява)за остатъка-нямало какво повече да ми дава...Помогнете със съвет моля...Предварително благодаря на всички включили се по темата... Ядосан
« Последна редакция: Август 21, 2009, 06:34:53 от admin » Активен
ijelqzkov
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Август 18, 2009, 07:55:05 »

Извинете,пропуснах да спомена,че веше назначил човек на моето място,като шофьор,а мен ме иползува,не по труд.дог.,а като общ работник в склада си.
« Последна редакция: Август 21, 2009, 06:35:00 от admin » Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #3 : Август 19, 2009, 09:39:39 »

Здравейте!
Е аз много се извинявам ама не разбрах Вие споделяте ли ни сега какво се е случило или имате конкретен въпрос! Все пак ще се опитам да разясня някои неща.
чл. 327 т.3. казва: работодателят промени мястото или характера на работата или уговореното трудово възнаграждение освен в случаите, когато има право да извърши такива промени, както и когато не изпълни други задължения, уговорени с трудовия договор или с колективния трудов договор, или установени с нормативен акт
Според мен нарушение по отношение на трудовото възнаграждение няма както виждате от закона т.к. както и Вие изрично сте написал
Цитат
На 10.08. е превел на карта 309лв.(на толкова ме осигурява)
следователно официално той не е намалявал работната Ви заплата т.к. Вие имате трудов договор на 309 лева и той толкова Ви плаща (друг е въпроса че и тези "горници" над заплатата също при положение че не са официални също се преследват от инспекция по труда но в случая това няма да Ви помогне на Вас.....)! По отношение на характера на работата Ви (предполагам за това сте се хванали за този член) да реално може би тя е променена но това е трудно доказуемо т.к. не е официално а и да не забравяме, че закона изрично е упоменал: освен в случаите, когато има право да извърши такива промени
Реално при нормални условия Вие сте длъжен да си отправите предизвестие и да си изчакате 30 дневният срок (за който период естествено той пак ще Ви дължи заплата) ако не успеете да докажете наличието на някои от предпоставките по чл. 327 т.3 (коеот според мен в случая е малко трудно)! И запомнете такива неща като "УСТНИ УГОВОРКИ" нямат тежест престанете всички с тия "Дженталменски споразумения" няма ли го черно на бяло става трудно и все по трудно!
Ве пак ако нещо не съм разбрал питайте по конкретно!
Приятен ден! Намигване
Активен
ijelqzkov
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Август 20, 2009, 06:20:34 »

Благодаря,много за бързия и изчерпателен отговор.Поговорихме си с него,насаме и с счетоводителката му(отделно)и постигнахме взаимно съгласие(засега).Но лично аз му нямам доверие и очаквам продължение по случая... Смотан
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: