Здравейте,
пиша по следня повод:
преди около година и половина почина баща ми, фирмата, която уреди погребението трябваше да направи и надстройка, защото гробът в който погртакахме татко не беше нов, там почиват баба ми и дядо ми, сестра ми, прабаба ми и нямаше място за неговото име. Точно 1 месец след слагането на надстройката надгробната плоча падна и срути съседния гроб. Майка ми и сестра ми отишли във фирмата, там им казали, че това не е техен проблем и вината не е тяхна. След което се разразява някакъв скандал. Майка ми и сестра ми заплашили собственичката, че ще я съдят и след месец получиха призовкиза дела, 2 на брой -1 наказателно и 1 гражданско. Собственичката на фирмата твърди, че са я наричали "тъпа" и "малоумничка". През това време ние пуснахме жалба до Комисията за защита на потребителя. Уж им написали акт, който те обжалвали и им се размина по този параграф. На първото дело, наказателното, адвокатът ни посъветва да сключим споразумение, защото въпросната "обидена дама" има 2-ма свидетели (нейни служители, амбулаторен лист, че и е станало лошо и ала бала). Сега цирка продължава. но тази жена е толкова нагла, че не може да бъде повече. не стига, че ни орезили гроба и ни създаде щети за 10 пъти по-голяма сума отколкото ни струваше паметника, както и да е. на наказателното дело е представила договор подписан от майка ми -такъв договор никога не сме подписвали, подстрекава служителите си към лъжесвидетелство, отгоре на всичко представя 1-та служителка за клиентка, защото не я осигуряват и не я водят официално на работа. Сега текат експертизи за доказване на щетите на гробовете. Въпросът ми е мога ли да се оплача на прокурор - за фалшифицираните от нея документи и опит за заблуда на съда. На проверката от "защита на потребителя" ние не сме присъствали. Всеки път след заседание остават със съдията, днес останаха с вещото лице, страх ме е че всичко ще се реши под масата. Според въпросната дама ние не сме на социалния и статус за да предявяваме претенции. Стигна се до върховен съд по наказателните дела. Освен това фирмата ни заявиха, вие това дело ще го загубите, мъжът на "обидената" има много връзки в града, в който живея. адвоката не може да предрече изхода на делото, но искам да спре с измишльотините и, да спре да обръща баща ми в гроба. Дали прокурор би уважил иск за разследване, особено за фалшификациите и и "фалшивите" клиенти. Съзнавам, че всичко е нелепо, но не мога да издържам повече, за всяко заседание или експертиза треперя, защото тя парадира с финансовите си възможности и "положение" и "авторитет".
http://kretenite.blogspot.com/2009/05/blog-post.html