значи искам да си споделя проблема и с някои независим от цялата работа защото всички мои познати занимаващи се с право или по някакъв начин вещи са на моя страна...та така...значи става въпрос за едно дело което имах срещу баща ми за издръжка и след като си го спечелих ми излезе съдебно решение за около 15000 лева(от които 10 00 лева са издръжката и 5 000 лихваза забава върху нея))...малко повече даже но няма значение...та...до тук добре викам аз... само че тои няма доходи(работи но не се осигурява 100% съм сигурен) няма имоти(не и на негово име) няма автомобили и т.н. и няма по какъв начин да си взема тези 15 000 лева от него.имам познати които ми казаха че могат да се вземат от държавата чрез общината и те да си ги търсят от него след това.подадох чрез съдия изпълнител в общината всички необходими документи (преди 2 години) и ми изплатиха ИЗДРЪЖКАТА (10 000 лева) и останаха да ми се изплатят останалите 5 000 лева.след като 2 години си ЧАКАМ и нищо не става .... даже никои не ми се е обадил или потърсил ... аз взех да се замислям дали аз да не направя нещо по въпроса и да ходим да си ги търсим от общината.така и направих и след като първо се обадих по телефона за да питам защо не са ми изплатени останалите пари ...ми се развикаха че ЛИХВИТЕ ДА СЪМ СИ ГИ ТЪРСИЛ ОТ БАЩА МИ ...викам аз ша ви кажем аз на вас утре като доида от кои да си ги търся ... на следващия ден отидох до там и реакцията на ГОСПОЖАТА беше АБСОЛЮТНО СЪЩАТА(ако щете вярваите).След като я питах няколко пъти шеф или шефка има ли си тя ми каза че трябвало да говоря с адвокат .... на другия ден отивам при ШЕФКАТА И да говоря с нея и тя и тя по същия начин.....без коментар... от баща ми трябвало да си ги търся .... викам добре щом тъи тъи .... на третия ден след като съм изчел наредбата 473пъти по която се ИЗПЛАЩАТ ТЕЗИ ПАРИ(ИМЕННО ОТ ОБЩИНИТЕ) отидах и казах че има законово основание да ми се изплатят (както ми беше казала цитирам "представете ми законово основание на което да ви ги изплатя тези пари и ще ви ги изплатя".....ПОТРЕС ПОТРЕС ПОТРЕС .... МНОГО ПОТРЕС .... ИИИ ОЩЕ ПОТРЕС (в закона пише че длъжника въстановява ИЗДРЪЖКАТА ЗАЕДНО СЪС ЗАКОННАТА ЛИХВА КОИТО СА МИ ИЗПЛАТИЛИ) ПОТРЕС ... ПОТРЕС .... и след поредния отказ след 1 ден имах среща с омбдусмана на (нема да ви кажа пък кадеееееее) и след като ТОИ МИ КАЗА ЧЕ НЯМА ЗАКОН КОИТО ДА ИМ ПОЗВОЛЯВА ДА НЕ МИ ИЗПЛАТЯТ ТЕЗИ ЛИХВИ и ми каза да подам ИСКАНЕ до кмета (което и направихи сега си чакам отговора които едва ли ще доиде) след като изтече единия месец след няколко дена ще отида и ще си ги съдя (първо ще им обжалвам решението и това че не изпълняват съдебна заповед) пък после като ми изплатят парите ще съдя тия дет са ми отказвали да ми изплатят да си имат едно на акъла дет го нямат
.....та така за сега така стоят нещата ... да видим и вие какво ще ми кажете ...аа........ааа....такоата.. четах в годишния отчет на някоя община сега не помня точно на коя ...и в него пишеше
изплатени издръжки присъдени от държавата-еди си колко
изплатени ЛИХВИ върху тях -еди си колко ...........ПОТРЕС ПОТРЕ ПОТРЕС
...та да видим и вие какво ще ми кажате