Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Вдигане на шум в събота и неделя  (Прочетена 5542 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kalin_t
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

Ел. поща
« : Август 01, 2009, 11:47:55 »

Здравейте. Имам следният въпрос :
Живея в гр. София, в панелка на първия етаж.Непосредствено до балкона на стаята ми има товарна рампа за магазин хранителни стоки.Всеки ден имам проблем с шума вдиган от доставчиците и превозните им средства - дали музиката силно ще пуснат, дали агрегатите на хладилните им съоръжения, дали просто двигателя и изпускателната система, все има нещо да ми вдига шум.Вече 3 седмици не мога да се наспя като хората...Та въпросът ми е - от колко до колко часа могат да вдигат шум и дали могат да ми шумят в събота и неделя ? Ако имам основание да бъда недоволен от гореизложеното , как и къде да си потърся правата и отговорност от нарушителите на спопкойствието на мен, моето семейство и съседи ?
Активен
kalin_t
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #1 : Август 02, 2009, 08:00:20 »

Здравейте. Имам следният въпрос :
Живея в гр. София, в панелка на първия етаж.Непосредствено до балкона на стаята ми има товарна рампа за магазин хранителни стоки.Всеки ден имам проблем с шума вдиган от доставчиците и превозните им средства - дали музиката силно ще пуснат, дали агрегатите на хладилните им съоръжения, дали просто двигателя и изпускателната система, все има нещо да ми вдига шум.Вече 3 седмици не мога да се наспя като хората...Та въпросът ми е - от колко до колко часа могат да вдигат шум и дали могат да ми шумят в събота и неделя ? Ако имам основание да бъда недоволен от гореизложеното , как и къде да си потърся правата и отговорност от нарушителите на спопкойствието на мен, моето семейство и съседи ?

Е, наистина ли няма кой да ми отговори ? По-принцип от магазина ми казаха, че имат право да работят и аз не мога да предявявам претенции ....Но едно е да работят, друго е да ме тормозят....Искам да подам жалба, но просто не съм сигурен дали имам реално правно основание......
Активен
trichocephalus
Модератор
Претендент

Липсва Липсва

Публикации: 10

« Отговор #2 : Август 03, 2009, 12:55:56 »

За шум -се обърни в общината по местоживене.
Ще направят замерване на нивото на шума съвместно с РИОКОЗ и ако има отклонения - това вече ще има санкции спрямо магазина.

Законово основание можеш да търсиш в Закона за етажната собственост и в Правилника на вътрешния ред на кооперацията в която живееш.
Активен

Истински поет е този, който знае повече от една рима за "гугутка"....
kalin_t
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #3 : Август 04, 2009, 09:08:13 »

Благодаря !
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: