Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10
 71 
 : Април 13, 2021, 05:03:09  
Започната от krum71 - Последна публикация от culto
Големи проблеми с А1 имах, ужас е!!!

 72 
 : Април 13, 2021, 05:01:31  
Започната от Hi Tide - Последна публикация от culto
как 2000лв ?
Струва ми се нереално, но не невъзможно, защото с превишение над 50 км, за всеки километър май се слага по 50 лв. отгоре.

 73 
 : Април 12, 2021, 12:36:17  
Започната от culto - Последна публикация от culto
Новини , статистики и начини за залагания може да видите тук , спортни залози или казина  ревюта и бонус стратегии.

 74 
 : Февруари 07, 2021, 01:04:01  
Започната от kakao - Последна публикация от kakao
Здравейте. Тъй като не успях да открия нищо писано някъде по темата попаднах на този форум и ще ми бъде интересно да чуя мнения по темата. Случаят е следният:

Съсед, в населено селищно място използва имота си за паркинг на автомобили. Същият рядко преспива там. От известно време същият е монтирал силен прожектор в имота си да осветява въпросния паркинг. Светлината от прожекторите е бяла. За съжаление, прожекторът, който също така свети доста силно, осветява и съсдните къщи, включително и моята. Създава силен нощен светлинен фон. (Монтиран е почти успоредно на жилищните сгради). Но явно господинът е сметнал, че не е достатъчно светло и добави още 2 прожектора (т.е., вече са общо 3). Сега вечерта навън става като ден (наподобява зазоряване).

Нощните лампи умишлено се правят със светлина в червения спектър и с определена светимост, за да не се пречи на хората.

Аз искам вечерта да ми бъде тъмно. има ли някакъв правен начин, по който въпросният господин може да се принуди да премахне настоящата си инсталация.

 75 
 : Февруари 05, 2021, 09:55:54  
Започната от Advokato - Последна публикация от Advokato
    В нотариалния акт е записано (цитирам дословно) , че съм собственик на недвижим имот, който се състои от сграда и признато право на строеж в парцел върху държавна земя (55г-ЗПИНМ/67), сега вече станала общинска. Стойността на имота е дадена като обща сума от сградата и правото.( Излиза, че правото ми е имот, нали ?)

    Първи въпрос: Защо пък е признато ? (дали няма връзка, че сме влезли със собствена земя, дадена за отчуждаване с цел строеж ?)

    В нотариалния акт има уникален текст (цитирам дословно), който твърди, че съм собственик на признато право на строеж, което се равнява на 1/12 идеални части от дворно място, цялото с квадратурата на парцела. (Заб.моя: не съм собственик на 1/12 идеални части от право на строеж в парцела, а съм собственик на право равно на 1/12 идеални части от дворното място на парцела)

    Втори въпрос: Може ли да се намери в България юрист, който както в една европейска, правова държава, ще зачете написаното, че "черно на бяло" , без противоречие със ЗС, съм собственик на недвижим имот от сграда и 1/12 от двор. Който недвижим имот е нововъзникнал върху земя с друг собственик- общината.
   Или ще клиширано по социалистически, ще замънка, че видите ли това е нищожно и ограничено право, а още по глупаво и нищожно е, че е и "признато" (колко смешна дума).

   Аз знам, че вещното право на строеж е ограничено право и не може да се трансформира като право на собственост. Само, че тук то не се трансформира в право на собственост, а остава да съществува паралелно с построения, нововъзникнал недвижим имот, който имот обаче е равен на постройка и двор, според нотариалния акт, (като, повтарям се, земята отдолу не ми пречи на кого е собственост).

   Мисля си, че щом е "черно на бяло" би трябвало да се приеме за достоверно, защото нотариалния акт е законово удостоверение. Ще дам една аналогия, за размисъл: Съдията в един мач, може да отсъди нарушение, което не е извършено, но понеже, задължително трябва да спазваме правилата, решението му става валидно. (може да има оплакване но това е друг въпрос)
  Мисля си , че правилата трябва да се спазват, нищо че сме в България.
  В този смисъл не търся юридическо тълкуване , защото документа е факт, какво да му тълкуваме?
  Търся нотариална констатация !


 76 
 : Февруари 02, 2021, 07:34:57  
Започната от telesoft - Последна публикация от telesoft
Факт е, че банката ме съди (ипотечни плащания). Делото първоначално беше губещо. Ще бъде назначен счетоводен експерт, който ще изчисли размера на дълга.

Ще изчисли приблизително правилно. В този случай банката ще ми начисли приблизително 15 000 лева, едва ли повече.

1. От моя страна е предявен насрещен иск за обявяване на ипотечния договор за недействителен. Споразумението е сключено през 2007 г. в щатски долари. Лихва е «плаващ».

През това време излезе Регламентът на ЕС (2016/11) от 08.08.2016 г. Всички, които бяха в левове и евро, бяха преведени в „БДИФ“. Но тези, които бяха в щатски долари, бяха забравени за тях. Вярвам, че в резултат на това договорът стана нищожен.

Подадох насрещен иск. Но не знам дали насрещният иск е бил приет от съда. Не съм платил на държавата. мито, тъй като нямам пари. Помолих съда да приложи параграф „С“ от раздел. 3 Закони за державна такса.

Считам, че имам основания (споразумение за правна помощ между СССР и Народна република България) от 19.02.1975 г. Член 42.

Това е съмнителна перспектива (че съдът ще освободи от такса). Написах обаче, че не изисквам прилагането на последици, а в случая и неимуществен иск. Вероятно мога да платя таксата за неимуществен характер.

В невероятния случай, ако съдът уважи насрещния иск, банката вероятно ще ми дължи приблизително същата сума (9000 USD).

Факт е, че теглих заем за 27 хиляди долара. USD и са платили приблизително 36 хиляди USD за 9 години.

2. Търся адвокат в Бургас, който може:

а) Накарайте съда да приеме насрещния иск за производство. Или чрез освобождаване от такса (клауза "С", част 3 от Закона за державна такса), или чрез заплащане на такса за вземания от неимуществен характер (мога да платя това).

б) Спечелете насрещен иск.

3. Мога да предложа само “заплащане на резултат” в размер на 50% от спечеленото. Под спечелени имам предвид последиците от реституцията, а именно половината от сумите, които съм надплатил за 9 години (колко съм платил - колко съм взел). Както пиша по-горе, това е около 9 хиляди долара. САЩ (50% = 4500)
Делото в Окръжен съд Бургас.

4. Уви, без аванс.

 77 
 : Ноември 23, 2020, 11:24:40  
Започната от Кирил Кирков - Последна публикация от Кирил Кирков
Трябва ми адвокат изключително запознат с понятието Common Law, Law Of The Land - Естествено-правната концепция за закона и връзката на тези закони с континенталното право. Може да се свържете с мен на 09 88 301100 - Кирил

 78 
 : Ноември 18, 2020, 07:39:35  
Започната от ivan33 - Последна публикация от ivan33
Интересува ме подобен вид информация за дадено предприятие публично достъпна ли е или не?

 79 
 : Ноември 10, 2020, 01:23:15  
Започната от Дани2020 - Последна публикация от Дани2020
Дали Б. е наследник на възстановена собственост?

Решение за възстановяване на земя от Поземлена Комисия - 2000
Л. - баща - починал 1972
И. - единствена дъщеря
К. - 2рата съпруга на Л. 7 г брак  (1965 - 1972) без деца от брака - починала 2020
Б. е син на К. от 1ия брак, не е бил осиновен

 80 
 : Юли 29, 2020, 07:29:28  
Започната от elonel - Последна публикация от elonel
Здравейте. Полицията в Карлово иска да се явя да давам някакви обяснения по някакъв сигнал срещу мен от някой си. Не съм била в Карлово от 35 години. Аз съм софиянка и съответно с адресна регистрация в София. Нямам възможност да пътувам, а и доколкото разбрах като подсъдност района е София, а не Карлово. Пуснах молба , че не мога да пътувам за някакви си обяснения до там и като район трябва да е в София. Отговорът на прокурора е , че не се налага да бъде изпратен сигнала в София, а да ходя в Карлово. Имат ли основания да ме викат в Карлово, при условие, че района за проверка ми е София?

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10