Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 : Януари 15, 2023, 01:25:41  
Започната от aspiridonov - Последна публикация от aspiridonov
Здравейте!
Изавинявам се предварително, ако мястото на въпроса ми не е в правилната секция.
Ситуацията ми е следната:
Миналото лято (2022г), случайно открих "на странни места в дома ни" документи за изтеглени кредити от банки и фирми за бързи кредити на името на съпругата ми. Също имаше и вносни бележки за различни суми за погасяване на кредитни вноски към различни дружества.
В началото на този месец (януари 2023г) ми каза, че има проблем с плащането на вноските по кредитите, заплатата не и достига и са и нужни пари.
Отказах да и давам пари за да си плаща дълговете, които е натрупала без да ми каже,
като също не казва и за какво са и трябвали тези пари. Но това за мен е без значение.

Въпроса ми е:
Ако бъде "дадена" на колекторска фирма, съдебен изпълнител или каквито са стъпките за събиране на кредити,
може ли да се окажа неприятно изненадан със запор на заплата или нещо друго?
Общото ни имущество са два автомобила на 20 и 21 години, и не представляват ценност за мен.
П.П. Ако има вероятност да "имам проблем" ще съм благодарен да ме насочите към адвокат, който би могъл да ми окаже необходимата помощ.

Благодаря предварително.
 П.П.П. От София съм

 12 
 : Ноември 17, 2022, 11:12:48  
Започната от Vaprosnik - Последна публикация от Vaprosnik
Какви действия могат да се предприемат спрямо адвокат, който има неетично поведение спрямо клиентките си?
Въпросния господин над средна възраст, се е свързал се е с "женска" организация, която му изпраща клиентки в трудно семейно положение.
Възползва се от факта, че са емоционално раними -  злоупотребява с доверието им, с цел финансово облагодетелстване и сексуална злоупотреба.
1. УМИШЛЕНО подвежда клиентките си да предприемат действия, които увреждат интересите им и още повече ще влошат отношенията с техните съпрузи/партньори.
2. Кара клиентките си открито да лъжесвидетелстват, като по този начин урежда и интересите на децата им.
3. Флиртува с жените. Прави им двусмислени сексуални намеци. Урежда се си срещи с клиентките извън кантората в извънработно време - обикновено вечер в "неформална" обстановка, с цел след това да се възползва сексуално от тях.
За всичко това имам писмени доказателства - копия от чатове с негови клиентки:
https://www.flickr.com/photos/196837063@N05/52474786573/
https://www.flickr.com/photos/196837063@N05/52474467570/
https://www.flickr.com/photos/196837063@N05/52505922493/

 13 
 : Октомври 25, 2022, 08:48:44  
Започната от vodata - Последна публикация от vodata
Имам син и свекърва. Свекървата има сестра. Каква е родствената връзка (линия и степен) между сина ми и сестрата на свекървата?   

 14 
 : Октомври 16, 2022, 01:43:54  
Започната от kukata81 - Последна публикация от kukata81
Решен случай, ако може изтрийте темата!

 15 
 : Септември 11, 2022, 12:09:20  
Започната от dafoto1993 - Последна публикация от dafoto1993
Здравейте!
Бих искал да помоля за вашата помощ в решаването на един казус. Не съм юрист и работата ми не е обвързана по никакъв начин с правото.
Собственик съм на жилище, на което предстои да получи Акт15, но двама от собствениците отказват да подпишат, вероятно с цел изнудване. Апартаментът ми е почти готов за нанасяне, в момента живея на ужасно място под наем и плащам ипотечен кредит, а до месец очаквам най-хубавото нещо на света - да се появи на бял свят нашето бебче и много силно се надявам да го посрещнем в собствения си нов дом. Сградата е напълно готова, всичко е изпълнено добре, което потвърдиха мои близки (електротехник, ВиК-майстор и др.), има незначителни промени, които са отразени в екзекутивна документация. Доколкото съм запознат, строителят разполагал с пълномощно, което въпросните собственици оттеглили малко след като той е завел екзекутивната документация в общината. От общината твърдят, че без подписи на възложителите на екзекутива и на Акт15, е невъзможно продължаването на процедурата, което ми се струва съмнително. Консултирах се с адвокат, който ми каза, че трябва да се пусне нотариална покана. Такава е пусната, като единият собственик е отказал официално пред нотариус да подпише, за което е издаден протокол, а другият се крие и даже не си е получил призовката.
Въпросите ми са - Какво забавяне да очаквам оттук нататък? Може ли без техните подписи да излезе Акт16 и УП?
Запознат съм с Наредба 3 към ЗУТ и с чл. 176 от ЗУТ, където е писано, че при отказ на някои от страните, актът се подписва от органа, издал разрешително за строеж (гл. архитект към общината). Срещнах се с гл. архитект, но ми беше казано, че нищо не може да се направи без подписите на възложителите. В прав текст ми казаха - ,,Може и 15 години да не подпишат, това се решава в съда, аз не съм съд''

 16 
 : Август 03, 2022, 01:35:21  
Започната от magirude - Последна публикация от magirude
Здравейте!

Имам следното питане, ще се радвам ако някой ми отговори. Казусът е следният: майка ми се е сдобила с кредитна карта за доста голяма сума (10 хиляди лв), за която разбрах впоследствие, когато се оказа че не си плаща редовно вноските по нея и в същото време я е изразходила цялата. На нейно име не се води нищо - направила е дарение на апартамента в който живее, но озни ден я е посетил съдия изпълнител.  Единственото, което ми хрумва е, да се продаде въпросното жилище, не сме се интересували, съдията я е посетил тези дни, но сигурно и то е под запор и продажба не е възможна? Все още не са запорирали пенсията й, но е въпрос на време и това. Какви са възможните сценарии  при възникналата ситуация? Предварително благодаря!

 17 
 : Юли 04, 2022, 03:14:43  
Започната от rrock - Последна публикация от rrock
Здравейте, направих една грешка и страшна простотия, и в момента тече разследване срещу мен по член 209 от НК, като адвокатът ми каза, че ще се бори за споразумение с прокурора за условна присъда...

Въпросът ми е, понеже ми предстои конкурс за държавна работа, ако си извадя сега свидетелство за съдимост, в него ще пише неосъждан и  ще валидно 6 месеца, и ако решат да ме назначат на държавна работа, е мога да го представя него. Но след като влезе в сила условната присъда, ще ме махнат ли от работа?
Член 103, ал. 1, точка 5 от закона за  държавния служител гласи:
Служебното правоотношение се прекратява на следните общи
основания: Когато държавният служител бъде осъден на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер.
Този член 103 от ЗДсЛ отнася ли се и за условните присъди? Ако се  отнася и за тях, няма смисъл да ходя на конкурса, дори и да ме назначат, щом няклко месеца след това е трябва да ме освободят....

Благодаря за вниманието


 18 
 : Юни 11, 2022, 12:52:46  
Започната от ivanpasho33 - Последна публикация от peterivanov14
 Здравей Иван. Да,позната ми е тази работа с трудното почистване от масло по ръцете. Особено ако не се измиеш веднага а то доста често си сам и нямаш възможност. Аз за това потърсих и намерих в сайта https://sfk-truck.com/ решение. Пастите и геловете са наистина страхотни, има маски, течност за очи, просто аз дори и не знаех,че ги има тези неща.Сега и на други колеги съм казал и те да си вземат.

 19 
 : Юни 10, 2022, 02:52:11  
Започната от ivanpasho33 - Последна публикация от ivanpasho33
Здарвейте. Всеки който работи като шофьор на тир знае как ръцете ни бързо се замърсяват като се наложи  някаква работа по камиона и дори да се забършеш веднага и измиеш със сапун,пак си излиза трудно мръсотията. Виждал съм някой колеги ползват специални гелове и пасти,от къде ли могат да се закупят? Не съм виждал по сайтове и магазини или явно аз не знам къде да търся.

 20 
 : Юни 05, 2022, 10:03:43  
Започната от ivanpasho33 - Последна публикация от peterivanov14
Добър вечер. Първо да пожелая успех с новата работа, дано останеш доволен. За кратко време се бях пробвал на такъв модел  трактор и само мога да мечтая отново да работя с Серия Maxxum. Всичко е направено така да помага на този който го кара и да улесни работата му. Аз и подробно се запознах от сайта на https://titanmachinery.bg/zemedelie/traktoriможеш да го видиш и разбереш характеристиката му.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10