Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Вещно право => Темата е започната от: advokat в Март 04, 2009, 12:10:06Титла: icadastre.bg - страницата на имотния регистър ИКАР
Публикувано от: advokat в Март 04, 2009, 12:10:06
http://www.icadastre.bg/

Здравейте,

Току що си направих новата регистрация като след молба до съпорта, ми бяха дадени отново старите кредити. След смяната на системите им, е нужно да се открие нов акаунт и да се заръча чрез съпорта да се прехвърлят /ако има платени/ старите кредити на новия акаунт. Това става безпроблемно - поддръжката им реагира почти веднага.

Проблемът е, че справките в имотния регистър са в много смахнат формат. В Уърд преди малко пейстнах една справка по юридическо лице - беше нещо абсурно: над 400 страници.

Най-удачният вариант е в Notepad, о тогава започва едно търсене... Няма никакъв ред. Преди форматът беше доста по-пригледен. Имате ли някакви идеи как да се доведат справките в хартиен вид и годни за четене? Все пак целта е да се направи справка, ако ще трябва да чета целия документ дума по дума за да намеря това, което търся - защо да ползвам електронната страница?


Титла: Re: icadastre.bg - страницата на имотния регистър ИКАР
Публикувано от: Rose в Октомври 08, 2009, 02:19:21
Сайтът работеше добре допреди седмица, но сега прави някакви странни номера. За юридическо лице, за което сме правили справка отпреди 2 месеца и знаем, че за София има над 50 вписвания, сега излиза 1 вписване, а пише от 92 г. до 09 г. На 4 от 5-те дадени телефона на сайта ИКАР не ми отговаря никой, а е 15 ч. следобяд. На петия телефон ми вдига човек, който твърди, че не се занимавал с това, а на въпроса кой се занимава - отговаря на 261. На 261 не вдига никой слушалката. Аман. >:( "Ами аз какво да направя като не Ви вдигат?" Ужас. Днес оставихме 270 лв. в тая Агенция... ???

Друг проблем. Търсим по физическо лице, ЕГН. Излизат вписванията за София. Взимат ми 1 лев и що да видя? По ЕГН-то на лицето няма вписвания от 92-ра година насам. Как е попаднало там ЕГН-то на това лице - един Господ знае... Пиша на дадения и-мейл, питам...Отговор няма.

Няма оправия този имотен регистър и това е. В Търговския регистър отдавна решиха всички проблеми, защо не може така и с Имотния...? >:( ???