Интернет - кафене за юристи

Други => Кафене => Темата е започната от: hideboom в Февруари 15, 2022, 11:38:39Титла: РАЗРУШАВАНЕ НА СГРАДИ
Публикувано от: hideboom в Февруари 15, 2022, 11:38:39
Винаги, когато стане дума за строителство, архитектура и прочее дейности, в съзнанието на всекиго изниква асоциацията за градеж на сгради, кооперация и всякакъв тип постройки. Съществен елемент, обаче, от цялостната строително-ремонтна дейност е и самото разрушаване на сгради.
В редица случай възниква необходимостта от това дадена постройка да трябва да бъде унищожена. Независимо дали има необходимост от отваряне на място за нова конструкция, или вече построената сграда се налага да бъде разрушена с цел безопасност, процесът по разрушаване на сгради изисква щателно планиране и съобразност относно безпроблемното протичане на процеса.

РАЗРУШАВАНЕ НА СГРАДИ (https://transmetalm.com/cherry-services/razrushavane-na-sgradi/) И ИЗВОЗВАНЕ НА ОТПАДЪЦИ
Трансметал ЕООД осигурява извозване на получените от разрушаването строителни отпадъци, депониране и преработката им със съответните разрешителни:

Разбира се, от голямо значение е и видът постройка, която трябва да се унищожи. Ако говорим за сгради от типа на къщи или друго едноетажни или двуетажни конструкции, то тогава процесът преминава сравнително гладко и лесно. Това е така, защото сградата не е висока и масивна, разрушаването би се случило с помощта на техника като багер и съвсем лесно биха могли да се предотвратят множество положение, които биха изложили на опасност от всякакъв тип участващите в работата по събарянето.

Не точно така, разбира се, стои въпросът при високите, масивни, многоетажни сгради. Там разрушаването, само по себе си, се превръща в мащабна операция, с която следва да се заемат само опитни професионалисти и такива с дъгогодишен стаж зад гърба си именно в разрушаването на сгради. Високите сгради са труднодостъпни за бутане само с помощта на техника като багери и изкопвачи – това е практически невъзможно. Ето защо, в такива ситуации, се предприемат по-драстични и рискови мерки, които, обаче, са най-бързият и ефикасен начин сграда от такъв калибър да бъде разрушена.

Копирано от  топ новини (https://topnovini.net/)