Интернет - кафене за юристи

Начало => Правни въпроси онлайн => Темата е започната от: honch в Юни 14, 2018, 01:24:21Титла: Еднократна финансова помощ за новородено
Публикувано от: honch в Юни 14, 2018, 01:24:21
Здравейте,

Чл.6 Еднократната финансова помощ се отпуска при условие, че новороденото/осиновеното дете е с постоянен и настоящ адрес на територията на община Димитровград и към момента на подаване на заявлението поне единият родител има постоянен и настоящ адрес на територията на община Димитровград не по-малко от пет години, считано от датата на подаване на заявлението.

По-конкретно ме интересува как трябва да се разглежда периода от 5 години. Пише считано от датата на подаване на заявлението, но никъде не е споменато, че трябва да е непрекъснат или точно последните 5 години. Имам 19 години постоянен и настоящ адрес в Димитровград преди да отида студент в София(за 5 години - постоянен адрес Димитровград и настоящ София). След това отново съм с постоянен и настоящ адрес в Димитровград за над година. Интересува ме , ако не бъда одобрен по тази спорна(според мен) точка(чл.) има ли начин да оспоря решението или изобщо смисъл да го правя.