Интернет - кафене за юристи

Начало => Правни въпроси онлайн => Темата е започната от: WestHam в Октомври 19, 2015, 03:02:00Титла: Проблем с агенция
Публикувано от: WestHam в Октомври 19, 2015, 03:02:00
Здравейте,


Титла: Re: Проблем с агенция
Публикувано от: vassilnnikoloc в Октомври 19, 2015, 08:57:13
Здравейте,
Пиша защото имам проблем с агенция при следния казус. Ходих на оглед на апартамент, хареса ми, в края на огледа се подписах на протокол за оглед на имота, и после отправих оферта чрез договор за депозит за сума Х. Агенцията, която предлага имота не спази условията по договора за депозит и продължи да води хора на оглед и по този начин ме накара да изравня оферта от друг купувач, ест. по-висока. После отказа да ми даде копия на документите на имота и искаше капаро, за да ми ги предостави, единствено ми даде да погледна нот. акт набързо в офиса й. На мен цялото това нейно отношение ми се видя много съмнително дори незаконно, а от самата покупка мислех да се откажа, защото тя не ми предостави дори проверка от агенцията по вписвания дали имота няма ипотеки или каквито и да е било други доказателства, за да докаже информацията, която ми представяше за имота. За късмет познах името на собственика по нот. акт и се свързах с него и така се разбрахме за сделката. Реално агенцията не е свършила нищо за мен или за да защити интересите ми, но ме притискат да подписвам договор с тях и да им дам комисионна точно защото била осъществила посредничество и ми била защитавала интересите.
Въпросът ми е дали тя има някакво законно право да иска такова нещо от мен при положение, че огледа на имота и договорката за цена са изцяло (поне по моите разбирания) е по договорните й отношения с продавача, а не с мен. Как да отговоря на оказания в/у мен натиск и да подписвам ли договор и да й дам комисионна?
Здравейте,
трябва да се запознаем по-подробно с проблема. Предлагам Ви да направим една безплатна и неангажираща консултация, като гарантираме вашата анонимност. При наличието на условия, можем да потърсим и компенсация, за причиненото неудобство. При интерес моля свържете се с мен на телефон: 0878323005.
Поздрави