Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Граждански процес => Темата е започната от: NB75 в Юли 12, 2015, 05:32:28Титла: Важи ли една собственоръчно подписана разписка при връщане на пари?
Публикувано от: NB75 в Юли 12, 2015, 05:32:28
Здравейте,
Исках да попитам следното: историята с един строеж на къща, която се развива в последните 3 години ще ви я спестя, просто ме интересува следното: прословутия строител се подписа собственоръчно под една разписка предната година, че той, еди кой си, с ЕГН...на тази дата подписва тази разписка и се задължава в срок от една година да ми върне парите. Едната година изтече на 1.7.2015. Опитах се да се свържа с него по тел- тел беше сменен, след ходене по мъките го намерих и той ми заяви на Skype цитат " нищо няма да видиш от мене, нищо не ти дължа".... Леко казано съм отчаяна...Има ли законен начин как да го накарам да ми плати или просто да забравя за парите?
Предварително много ви благодаря.


Титла: Re: Важи ли една собственоръчно подписана разписка при връщане на пари?
Публикувано от: Darinka в Януари 13, 2017, 09:45:24
Добре е, че въпросният строител е написал разписка да Ви върне парите. За по голяма сигурност, е трябвало да направите заверка на разписката пред Нотариус. И тогава  със сигурност може да си получите парите с предявена искова молба до Съда.