Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Трудово и осигурително право => Темата е започната от: ogiart в Юни 08, 2015, 04:26:28Титла: 3 месеца без Трудов договор!!!!!
Публикувано от: ogiart в Юни 08, 2015, 04:26:28
Здравейте, Март месец започнах работа в сферата на рекламата (град София). Работя вече 3-ти месец без трудов договор, със закъснение идват и заплатите с около 15 дена. Днес (в началото на 4-тия месец) ми казаха че, съм бил на пробен период и ще се разделят с мен. Странното е, че имам служебна бележка, която удостоверява доходите ми както и печат в трудова книжка понеже ми трябваха за детската градина на синът ми.

С две думи нямам трудов договор, имам служебна бележка с подпис и печат от фирмата с нетно и брутно възнаграждение, както и подпечатана книжка. И ми предстои някакво съкращение.

Какво мога да направя в ситуацията. Мога ли да съдя фирмата, с какво да внимавам при подписването на евентуално уволнение или съкращение?
Благодаря ви!

Титла: Re: 3 месеца без Трудов договор!!!!!
Публикувано от: Теофана Драгиева в Юни 09, 2015, 08:14:02
Непременно се обърнете към Инспекцията по труда. Това, че Вие нямате договор не е проблем за Вас, а за другата страна. Но, какво може да стане после - не съм екстрасенс.