Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Граждански процес => Темата е започната от: neznayka в Февруари 25, 2014, 08:23:18Титла: как да реагираме
Публикувано от: neznayka в Февруари 25, 2014, 08:23:18
Интересува ме  професионален отговор /,посока,насока,съвет/на следният проблем:
Преди време -около 8 години,след закупуване на жилище новият собственик,не прехвърля-поради някакви причини,партидата от старият собственик към Софийска вода.След време спира да погасява задължения;Софийска вода завежда дело ,за което се разбира едва когато идва съобщение на адрес от ЧС Изпълнител. Само ,че осъденият отдавна не е собственик ,не живее на адреса и не е оставил такъв на който да бъде намерен.А тези които са собственици и живеят на адреса,също така не могат да реагират.На адреса не са получавани предупреждения,покани или каквито и да било известия за предстоящи действия от страна на Софийска вода.Освен споменатото уведомление от частен съдебен изпълнител към предишният собственик.Какво трябва да се направи от тук нататък-като се има предвид ,че осъденият,няма как да бъде намерен в този срок ,за да се реагира?


Титла: Re: как да реагираме
Публикувано от: Николина Казакова в Февруари 26, 2014, 11:00:45
Не уточнявате за коя от страните в конкретния казус се интересувате какви действия следва да предприеме, както и какво е съобщението от ЧСИ. Възможно е ЧСИ да връчва заповед за изпълнение, възможно е и да е издаден изпълнителен лист и да връчва покана за доброволно изпълнение, а е възможно и да са документи във връзка с последващи действия по изпълнението. Законът дава възможност за защита, но трябва да бъдат разгледани документите, които са получени.