Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Трудово и осигурително право => Темата е започната от: spektarnmr в Декември 11, 2010, 11:06:13Титла: Учебен център за шофьорски курсове. Данъчна ревизия.
Публикувано от: spektarnmr в Декември 11, 2010, 11:06:13
В учебен център за шофьорски курсове работят 10 инструктори, всеки със собствено ЕТ. Регистъра за вписване на курсистите е общ. Документите се издават на ЕТ, чиято собственост е учебния център. Всяка от фирмите ЕТ си има отделно счетоводство, отделна годишна декларация и отделен патентен данък. В момента тече данъчна ревизия на фирмата с регистриран учебен център. Оказва се, че другите фирми нямат право да ползват разрешителното, а трябва да са сключили трудови договори като физически лица. Дайте съвети-може ли да се излезе някак от ситуацията, защото глобите са адски солени.


Титла: Re: Учебен център за шофьорски курсове. Данъчна ревизия.
Публикувано от: yavor ivanov в Декември 13, 2010, 07:15:51
В кухнята на учебен център съм, и според мен нещата би трябвало да изглеждат така. инструкторите с ЕТ или ЕООД-та  сключват договор с учебния център да им бъде извършвано еди си какво и еди си какво обучение на техните хора(курсистите) , курсиста се записва на курс при ЕТ-то на своя инструктор а ЕТ-то на инструктора  възлага на учебния център да извърши обучението срещу примерно сума от 50-100лв, при тази ситуация цената на курса се регистрира при ЕТ-то на инструктора там е големия оборот а малката сума се регистрира при учебния център. С две думи учебния център е един подизпълнител на инструктора.