Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Трудово и осигурително право => Темата е започната от: D.Velinova в Ноември 23, 2010, 10:21:22Титла: Промяна на щатното разписание - отказ на служителя
Публикувано от: D.Velinova в Ноември 23, 2010, 10:21:22
Здравейте!
Оказах се в доста заплетена ситуация - с промяна в щатното разписание се обединяват длъжностите "касиер-домакин" и "домакин", но касиер-домакина отказва да приеме допълнителните задължения. В този случай следва ли да бъде освободен и на какво основание, при положение че замества, а титуляра приема новите условия.
Изобщо какво се случва със заместника след отказа му?


Титла: Re: Промяна на щатното разписание - отказ на служителя
Публикувано от: Rose в Ноември 24, 2010, 12:16:25
Здравейте,

Вашите шефове следва да заделят средства за юридически услуги, тъй като тук няма да получите изчерпателен отговор.

Касиер домакинът не е длъжен да приема допълнителни задължения. Той си има договор с вашата компания. Още по-малко този отказ е основание "да бъде освободен". Самият израз е някак грешен. Служителят Ви не е нито задържан, че да го освобождавате, нито имате основание за това. По-скоро в конкретния случай Вие сте обвързани с него, т.е. повече Вие сте за освобождаване.

Просто такава е ситуацията. Във Вашия случай има едно "но", което остава неясно и затова няма как да ви се даде отговор. Служителят е по заместване с договор със срок. Кога изтича този срок?

Основен момент. И за да избегнем чата, в случай че искате съвет, моля опишете ситуацията дори с най-малките подробности. Или наистина - вървете при адвокат или друг консултант.