Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Облигационно право => Темата е започната от: bcdobrich в Март 25, 2010, 02:36:36Титла: Нотариус отказва да са ангажира с връчването на нотариална покана
Публикувано от: bcdobrich в Март 25, 2010, 02:36:36
Здравейте!

Моля за съвет. Имаме неизряден длъжник в малък град, на когото трябва да връчим нотариална покана. В града има само двама нотариуси, като и двамата отказват да се ангажират с връчването и. Единият изобщо не счита, че има смисъл от връчването на нотариални покани, само харчел пари на своите клиенти, вторият - поради факта, че лицето - длъжник бил неин клиент.... поисках да ми дадат отказа си в писмена форма, естествено, и двамата отказаха... Съветвах се с юристи и нотариуси от други райони, според тях двамата нямат право да отказват, но така или иначе, поканата все още не е връчена!
Може ли някой да ме посъветва какво да направим в този случай. Благодаря предварително!


Титла: Re: Нотариус отказва да са ангажира с връчването на нотариална покана
Публикувано от: Rose в Март 25, 2010, 03:50:53
Неприятно положение. Защо не отидете с двама свидетели и адвокат? Заявявате връчването в писмена форма пред тях чрез адвоката.
Цитат
(2) Ако на адвокат при или по повод упражняване на професията не е оказано дължимото уважение и съдействие, адвокатският съвет по негово искане или по свой почин оправомощава един от членовете на колегията да извърши проверка по случая заедно с представител на съда, органа на досъдебното производство, административния орган или служба.
Подписват се на искането като свидетели. Да видим тогава дали ще откаже...? Не мисля, че ще поеме риска.