Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Вещно право => Темата е започната от: emagi в Януари 24, 2010, 11:53:58Титла: Сайт за имоти: отговорност
Публикувано от: emagi в Януари 24, 2010, 11:53:58
Ако съм объркал раздела, предварително се извинявам.
Собственик съм на сайт за имоти!
Става дума за това, до каква степен нося отговорност за публикуваните обяви, от агенции и от физически лица.
Опитвам се, при регистрация на агенция, да направя първо проверка на въведеният от нея ЕИК/БУЛСТАТ номер в сайта на Търговският регистър, и чак тогава, при положителен резултат, да разреша публукуването на обяви.Тази проверка достатъчна ли е, или трябва да се вземат и други мерки, за да се предотвратят злоупотреби?
На Фл няма как да направя проверка, и там не знам как стои въпроса.
Ще се радвам на каквото и да било инфо от Ваша страна!
Предварително благодаря! :)


Титла: Re: Сайт за имоти
Публикувано от: Pumuckl в Януари 24, 2010, 01:53:26
Впишете някъде, където става регистрацията или на друго мн. видно място /в случай, че искате и нерегистрираните да имат достъп до обявите/ т. нар. общи условия. В тях да пише, че не носите отговорност за обявите и не се явявате като посредник при евентуални сделки. Препоръчайте им при каквото и да е подписване да ползват консултатнти при сключване на договори, които консултанти да бъдат независими. Отметката "Съгласен съм"

Оттам-нататък тяхна си работа.


Титла: Re: Сайт за имоти
Публикувано от: DEKAH в Януари 24, 2010, 01:56:09
Създаваш една секция в сайта с име "Условия за ползване" и там слагаш някакъв подобен текст.

Цитат
При ползването на www.........com, Вие се съгласявате да се придържате към следните условия:

на www.........com е отворен сайт, в който всеки може безплатно да публикува обява и да чете и ползва такава, с търговска или нетърговска цел.

Съдържанието на обявите публикувани в на www.........com, коректността на информацията, както и всички последици, които могат да възникнат след публикацията на определена обява са изцяло отговорност на нейните податели. 

Екипът на www.........com е в пълното си право да редактира това съдържание, и/или изтрива вече публикувани обяви при определени обстоятелства, част от които обстоятелства са изброени тук:
- редактиране се извършва в случай, че публикуваната информация е очевидно некоректна или подвеждаща
- редактиране се извършва в случай на груби правописни грешки.
- редактиране се извършва в случай, че публикуваната информация е прекалено кратка, но се подразбира.
- редактиране се извършва по молба от страна на потребителя, публикувал обявата
- редактиране се извършва по молба от страна на потребител, засегнат от съдържанието на обявата и не на всяка цена и след преценка от страна на екипа.
- изтриване се извършва в случай, че обява е публикувана многократно или е пусната като спам (нежелана масова реклама), или чрез бот (програмен код, който работи самостоятелно).
- изтриване се извършва в случай в случай, че обява съдържа текст, които вреди на други потребители или нецензурни думи, както и думи уронващи авторитета на физически и юридически лица.
- определени потребители, IP, мрежи и географски местоположения може да бъдат изолирани от достъп до сайта, при системно нарушаване на правилата за ползване. - изтриване се извършва в случай, че обявата съдържа очиведно неверна информация.
- изтриване се извършва в случай, че обявата съдържат вулгарен език.
 
Възможно е обявата да бъде изтрита в случай, че екипът прецени, че тя текстът и не представлява интерес за потребителите на сайта, и че аудиторията на сайта няма пряка или косвена полза от нея.

Цялата информация публикувана на www.........com е собственост на www.........com и подателите на публикуваните обяви.

Информацията на www.........com не може да бъде копирана, преписвана, разпространявана, или използвана по друг начин за комерсиални цели или без съгласието на екипа на www.........com