Интернет - кафене за юристи

Начало => Правни въпроси онлайн => Темата е започната от: brainwave в Май 02, 2009, 06:33:07Титла: Въпрос относно презентция
Публикувано от: brainwave в Май 02, 2009, 06:33:07
  Бих искал да попитам следното: Понеже има интерес към български хранителни продукти в западна Европа, с мой приятел решихме да направим презентация. Свързахме се с български производители и те бяха така любезни да ни осигурят необходимите мостри и рекламни материали. Нещото от което най-много се притесняваме обаче, че нашите контрагенти като видят телефони и други данни за връзка с потребителя на етикета на продукта може да се свържат директно с тях и ние ‘ще пием една студена вода’. Какво трябва да предприемем за да се избегне това? Може би трябва да създадем фирма и първо да сключим договор с производителя, че за тази държава сделките ще минават през нас?
Благодаря Ви предварително!


Титла: Re: Въпрос относно презентция
Публикувано от: deian_iotov в Май 03, 2009, 10:33:21
Здравейте,
принципно да би било по добре и икономически и от гледна точка на респект да си регострирате търгошско друвество като в предмета на дейност ще се опише всичко с което следва да се занимавате като "посредничество, покупко продавба, транцпорт и т.н. (всеки колега юрист знае как и какво) след което Ви се изготвят едни договорчета за посредничество или пласмент и т.н. с които да си вържите гащите че няма как да Ви прецакат!


Титла: Re: Въпрос относно презентция
Публикувано от: Rose в Май 03, 2009, 08:01:18
Имам пресен подобен случай: става сделката и тогава големият шеф /чужденецът, понеже те са коректни и възпитани/ казва на посредника така: "Вижте сега, наистина ще се получат нещата, но понеже Вие няма да правите нищо за вбъдеще, а само сте ни свързали, ще Ви плащаме комисионна само през първата година." Посредникът е физическо лице без никакъв бизнес в сферата.

Можете да станете търговец и да се занимавате с посредничество. Правите си презентациите на различни продукти и навсякъде и взимате комисионна. Доста приятен бизнес. Успех пожелавам.