Интернет - кафене за юристи

Начало => Правни въпроси онлайн => Темата е започната от: vanesa75 в Септември 21, 2009, 11:07:29Титла: Прехвърляне на кредит
Публикувано от: vanesa75 в Септември 21, 2009, 11:07:29
Здравейте,
Теглих кредит в полза на съпруга ми,но той не го изплаща,а банките търсят мен.Мога ли по някакъв начин да го прехвърля на негово име естествено с негово съгласие,или по точно мога ли да го накарам по някакъв законен начин да го плаща?


Титла: Re: прехвърляне на кредит
Публикувано от: deian_iotov в Септември 21, 2009, 01:57:52
Първо какво значи "теглих кредит в полза на съпруга ми"?!
Че сте го изтеглили на ваше име и парите е изхарчил той с уговорката помежду ви че той ще го плаща или че сте му била поръчител (съкредитоискател) по заем който той е теглил!
В първият случай - да има законов начин да го прехвърлите на негово име но трябва да има съгласие от него и от банката да встъпи в дълг той ( в което силно се съмнчвам че банката ще се съгласи, че и той дори)! Във вторият случай ако сте му станал поръчител (съкредитоискател, гарант и т.н.) естествено е че ще търсят вас ако той не плаща, а законов начин да го накарате да плаща няма, също така да се откажете от поръчителството си!


Титла: Re: прехвърляне на кредит
Публикувано от: vanesa75 в Септември 21, 2009, 02:15:21
Кредита е на мое име а парите изхарчи той,тъпо нали:),както и да е...Мисля си обаче че за да поеме той кредита трябва да докаже че работи и е осигурен,нали така?


Титла: Re: прехвърляне на кредит
Публикувано от: deian_iotov в Септември 21, 2009, 09:22:49
Ами тъпо или не не мога да кажа! Практиката напоследак е свидетел на много подобни случаи така че....
Но да много работи трябва да доказвате и то не Вие а той и то ако банката се съгласи което въобще не е гарантирано или задължително!