Форумът Ви предлага много добра търсачка, предлагаща Ви различни възможности и функции. Ако умеете да боравите добре с нея ще получавате търсените резултати!!

 1. Начало
 2. Синтаксис
  1. Кавички
 3. Бързо или експертно търсене?
  1. Бързо търсене
  2. Експертно търсене

Начало

Разполагате с две възможности за търсене - полето за Бързо търсене (до което има линк към Експертно търсене) и бутон Търси в основното меню.

Синтаксис

При търсене на словосъчетания е добре да използвате кавички, за да може търсенето да е по-добро:

Кавички

Ако в полето за търсене напишете проблемна бременност, то това ще върне като резултат всички теми и мнения, в които се съдържа която и да е от двете думи (или и двете думи, но не задължително като словосъчетание), но ако заградите словосъчетанието с двойни кавички (напр. "проблемна бременност"), то търсачката ще Ви покаже само теми и мнения, в които се съдържа точно това словосъчетание.

Бързо или експертно търсене?

Бързо търсене

За използването на бързото търсене Ви е необходимо да знаете само гореописания синтаксис за кавичките при търсене на словосъчетание. Подробното търсене обаче Ви дава възможност да зададете допълнителни параметри за търсене (дали да търси във всички форуми или в точно определен, дали съобщението, което търсите, е от преди 5 или 55 дни и т.н.).
ВАЖНО!
Имайте предвид, че когато сте в дадена тема, Бързото търсене се активира само за конкретната тема, когато сте в даден подфорум - само за този подфорум!

Експертно търсене

Въпреки, че параметрите за търсене са интуитивни, ще опишем основните елементи:

+  Име на сайта
|- +  Търсене
Параметри на Търсене
Търси за:   от потребител:
     
 
Опции: Давност на съобщението:


Между и дни.
Ред на търсене:

Избери форум за търсене или избери всички:

Име на категорията

 • Имате три възможности за търсене. Търсене по съвпадение на всички думи, търсене по съвпадение на която и да е дума (тези опции указвате от падащото меню) и "Търсене на фраза" (оградена с кавички, както бе обяснено по-горе)
 • В полето от потребител: може да укажете име (прякор) на потребител, чието мнение търсите. По подразбиране там е написано * , което означава, че ще се търси мнение на който и да било потребител. Може да използвате * за заместване на буква от името на потребител. Например, ако търсите за мнение на Imago, но не сте сигурни дали се изписва Imago или Imagio, може в полето да напишете Ima*o.
 • Маркирането на полето Покажи резултатите като мнения ще върне резултатите като списък от мнения с възможност за директен отговор/цитат, вместо само списък от линкове към темите, които съдържат търсената дума.
 • В полето Съобщението е от преди: може да зададете "възрастта" на мнението, което търсите
 • Избери форум за търсене или избери всички Ви дава възможност да определите в кой форум да се извърши търсенето или да маркирате всички форуми
 • Натискането на бутона Търси подава заявката Ви за търсене с посочените от Вас параметри. В доста случаи натискането на клавиша Enter на клавиатурата е за предпочитане.