Съдиите по вписванията със собствен виртуален клуб

  • Сряда, 29 Юли 2009 08:59
Въпросите, свързани с вписванията в имотните регистри от много време са наболял проблем за юристите. Това е резултат не само от многото и различни процедури, свързани с вписванията, но и от липсата на конкретно място, където да бъдат намирани практически насоки, свързани с процедурите и изискванията, които законът рамкира. От средата на м. юли, съдии по вписванията с нужната техническа грамотност хостват малък форум, където съдии и всякакви юристи, имащи отношение към имотните регистри могат да дискутират въпроси, свързани с вписванията, да споделят опит и да си дават взаимни насоки. Гражданите също са добре дошли на страницата.

Наличните раздели обхващат основните аспекти на вписванията, свързани с такси, ипотеки, конкурси, кадастри, възбрани и обезпечения. Новият сайт на ИКАР също е обект на дискусии. Форумът  има “Кафене” и дори раздел, специално предназначен за имотните измами, които са основният проблем, свързан с работата на съдиите.
 
Форумът е на уеб адрес http://inscribe.free.bg и се приема добре от случайните потребители на форума, които търсят информация и естествено получават компетентна такава. Екипът на LawsBg приветства начинанието на съдиите и пожелава успех.

 

1 коментара

  1. Колеги, благодарим ви за вниманието и пожеланията! Нашият виртуален клуб се появи съвсем спонтанно и за наша радост вече набира популярност. Дори си имаме вече и спамери. Преди да стане факт ежедневно обсъждахме различни казуси и аспекти свързани с вписванията отбелязванията и заличаванията или по телефон или в Скайпа. Но тези дискусии оставаха между нас си и дори в повечето случаи между само двама-трима колеги. Сега вече всеки има възможност да предложи на публично обсъждане реален казус, за който е убеден в правилното му решение или пък се колебае кое е то. За нас това е възможност да си уеднаквим практиката, а това ще улесни гражданския оборот при сделките с недвижими имоти. Клубът е отворен като за регстрирани потребители така и за гости.

Добавете коментар