Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Изгонване на наематели по новия ЗУЕС от 2009  (Прочетена 5758 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
veni r
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Юли 01, 2009, 09:21:56 »

Здравейте,
Моля да ми отговорите на въпроса,как да изгоним квартиранти?
Би трябвало да е по този нов закон?
Знам само,че трябва да съберем подписка от собствениците във входа,но не знам до кой да се адресира.
Има ли някаква стандартна бланка?

Въпросните наематели системно тормозят живущите собственици,не откликват на молбите ни да спазват някакви нормални човешки взаимотношения с живущите в блока,рушат,мърсят.

Последното изпълнение,с вчерашна дата,е че заварих колата си/не за първи път/,цялата залята с огромни пръски мазнина,които бяха стигнали до задното стъкло.

Моля за съвет и помощ!
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Юли 01, 2009, 09:31:03 »

"Квартирантите" наематели на онбособена част от етажната собственост ли са? Усмивчица
Активен

HS
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« Отговор #2 : Август 07, 2009, 03:03:04 »

Съгласно новият ЗУЕС(Закона за управление на етажната собственост), който препраща към чл. 45 на Закона за собствеността, собственик или обитател на обособена част от етажната собственост може да бъде "изваден от сградата" за срок от 3 години по решение на общото събрание, но при условие че преди това е бил предупреден писмено от управителя(председателя на етажната собственост) да не нарушава правилника на сградата или добрите нрави и макар предупреждението е продължил да го прави.
Освен това нищо не пречи при нарушаване на реда и спокойствието в кооперацията да подадете сигнал в Районното управление на МВР. Служителите са длъжни да направят проверка и да предупредят нарушителите, а при повторен сигнал да наложат санкция(глоба) на собственика на жилището.

Надявам се да съм помогнал!
Активен
HS
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« Отговор #3 : Август 07, 2009, 03:13:50 »

ROSE, имате хубава рокля:))))))))
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай