Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Ползи и начини за ефективна регистрация на фирма  (Прочетена 185 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
hideboom
Юрист
***

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 57


Ел. поща
« : Юли 06, 2021, 11:36:07 »

Ползи и начини за ефективна регистрация на фирма

Регистрация на фирма – откъде да започнем?
И така, след като вече имате ясна бизнес концепция и сте начертали първите стъпки, към които да подходите с цел развитие на бизнес, вероятно първата от тях засяга регистрация на фирма. Това е важно, за да можете легално и безпроблемно да управлявате бизнеса си. Предприемачите предпочитат този модел, защото им осигурява необходимата стабилност и проследяване на състоянието на бизнеса.

Стартирайки процедурата по регистрация на фирма, следва да знаете, че, ако всичко е изрядно по документацията, която се изисква от вас да подготвите, процесът би отнел едва няколко дни. Съвсем скоро ще се радвате на регистрирана и вписана фирма и бързо ще можете да стартирате множеството проекти и задачи, които сте заложили в бизнес плана си. Първото, което следва да направите, е да се информирате относно разликата между ЕООД и ООД, тъй като фирмата ви следва да се впише към едно от двата типа дружества.

Най-просто казано, наличието на един собственик на фирмата предполага тя да съществува като ЕООД. Респективно, ако имате съдружник или съдружници, с който/които взаимно да бъдете вписани като собственици на дружеството, то тогава говорим за ООД. Това условно разграничение не касае броят на управителите на вашата фирма – дори и да назначите повече хора на тази длъжност, ако собственикът на фирмата сте само вие, то тогава тя отново се вписва като ЕООД в Търговския регистър.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: