Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Ловни камери от Spy.bg  (Прочетена 240 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
hideboom
Юрист
***

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 57


Ел. поща
« : Юни 25, 2021, 04:18:02 »

Ловни камери са устройства, които са предназначени за позициониране на открити пространства, използвани най-вече (както самото име обозначава) от ловците за разузнаване къде точно е дивеча.Защо тези устройства са толкова подходящи и удобни; защото чакането някое животно да премине покрай вас, може да отнеме доста време, време което излишно е похабено; ако има начин да наблюдавате даден участък без вашето присъствие (с цел разбира се проучване на местонахождението на животните) - защо да не се възползвате?

Първите ловни проследяващи устройства са използвали брояч, за да се отчете броя на преминаващите животни, както и времето, през което са преминали – това е ставало благодарение на употребата на инфрачервени датчици за движение т.нар. PIR сензори.
Активен
hideboom
Юрист
***

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 57


Ел. поща
« Отговор #1 : Януари 14, 2022, 04:24:39 »

Къде е за предпочитане използването на охранителни камери?

На първо място, разбира се, ще споменем собствените си домове. „Моят дом е моята крепост“ е мисъл, дълбоко вкоренена в съзнанието ни, и мнозинството от хора действително се чувстват точно така по отношение на жилището си. Причината за това е усещането за защитеност, което то им носи. А за да издигнем тази сигурност до едно, още по-високо ниво, бихме могли да инсталираме камери за домашно видеонаблюдение, за да сме винагиинформирани за случващото се в дома ни, когато отсъстваме.

Публичните места, които предполагат събирането на мнозинство от хора едновременно, следва също да бъдат оборудвани със системи за видеонаблюдение. Експертите горещо препоръчват камерите, които се подбират за такива локации, да бъдат с акцент върху висококачествения фокус – често именно той е от съществено значение, когато трябва да се разкрие самоличността на някого, който с действия или поведение е нарушил закона или обществените порядки и норми. Историята познава редица случаи, в които именно охранителните камери са били онзи повратен момент, който е разрешил даден случай. Осъществявайки достъп до случващото се, охранителните камери биха могли да ни ориентират в детайли за поредицата от събития, довели до възникването на сложна ситуация от всякакъв тип.Източник  топновини
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: