Sin_city
Потребител
Липсва
Публикации: 5
|
|
« : Юни 21, 2020, 01:32:12 » |
|
4. Член 6 се изменя така: „Чл. 6. До два месеца след отмяната на извънредното положение при забава за плащане на задължения на частноправни субекти, длъжници по договори за кредит и други форми на финансиране, предоставени от финансови институции по чл. 3 от Закона за кредитните институции, с изключение на дъщерните дружества на банките, включително когато вземанията са придобити от банки, финансови институции или трети лица, не се начисляват лихви за забава и неустойки, задължението не може да бъде обявено за предсрочно изискуемо и договорът не може да бъде развален поради неизпълнение.“
Всичко е ясно.
1. И къде е Указът на президента (или закон), с който официално приключи извънредното положение?
2. не може да бъде обявено за предсрочно изискуемо....
Какво се разбира тук? Имах заем към банката в размер на 2,5 хиляди долара. САЩ през 2017г. Банката ме съди, опита 20 хиляди долара. САЩ, не знаех .... платих на банката за това време 12 хиляди долара. САЩ. Съдът все пак удовлетвори 20 хиляди долара. САЩ.
Не се съгласих, подадох възивна жалба през 2019 година. Апелативният съд отмени решението, изпратен за ново разглеждане. Не се съгласих, написах, че юрисдикцията е нарушена. Съдът е съгласен с мен, изпрати документите от Варна в Бургас.
Документите пристигнаха в Бургаския окръжен съд на 21.04.2020г. Но това са документите от 2017 година. Търсенето е „предсрочно изискуемо“ е налице. Съдът ми изпрати документите на 26.05.2020г. Технически по дата те попадат в "Член 6" (виж по-горе). Но не разбирам
а) Има ли забрана да се прави покана? Така че е направена през 2017 година б) Има ли забрана за такова прибягване до съда? Е, ще приключи след 3 седмици .... Изпитването ще продължи по-дълго. в) Има ли забрана за издаване на такива решения от съдилищата? Но процесът продължава няколко месеца. Тоест такова решение не може да бъде взето на 15 юни, но възможно ли е на 15 август?
Аз съм от Русия. Сам съдя Алианс Банк. Засега сравнително успешно.
Извинявай за лошия български език.
|