Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: нощен клуб и светореклама на покрива в сграда до жилищна сграда-проблем  (Прочетена 1737 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Marina Todorova
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


Ел. поща
« : Февруари 09, 2018, 10:21:31 »

Добър ден на всички.
Имаме проблем - при постоянни оплаквания и жалби до община+ постоянни викания на полиция!!!!! от 4 семейства, живущи в жилищен блок, към който има залепена сграда с магазини и едно помещение ( ниво -1/2 и  то три години се дава за нощен клуб,) сами наематели и наемодатели на помещение абсолютно са наясно, че музика която се пуска през почивните дни от 22:00 до 05:00 (понякога и до 13:00 другият ден!! - частни партита, НГ)  побърква живущи на 1,2 и 3 етажи от страна на стена която е обща!! между блока и това строение.
Но не ги интерисува особенно ( правят някакви  "телодвижения" по изолация, понякога намаляване на музика - след смси и викания на полиция).
Но това абсолютно не решава проблема, въпреки жалби преди...община издава разрешително за този нощен клуб.
Хора вече са на ръба на нервна криза, един от тях е инвалид с 87% инвалидност и едното е  - сърдечна недостатъчност, аз вече съм на успокоителни и  с запис на невролог!!!
Служители на община твърдят, че  документите им са изрядни.
НО проблем дори не е в шума от музиката, а във ВИБРАЦИИ, в които те  се привръщат от низките честоти от  оборудването, което там има (за помещение, което може би около 30 м.кв., толколони са като за една дискотека.
Сигурна съм, че замерване на вибрации нямало, а трябва да има и не е законосъобразно при оплакване от живущи в жилищна сграда да бъде разрешен такъв вид деятелност. Защото и пияни клиенти, викащи в двора между 2-4 сутринта никак не е приятна картинка.
Освен това, същата собственичка сложила на покрива на тази сграда и реклама, като две лампи неонови светят директо в прозореци на спалня ми и кухня. Това е вторият проблем  - дори плътните щори, които съм сложила на прозорите си не  ни помагат.
Обаждането ми на тази "бизнесвуменка" с поканата ми  спокойно да решим проблема - като пренасочим светлина в друга посока, за да не свети така директно  - беше посрещната с писъци и обиждания от стараната и... тип: "Вие ста  в този блок сте нагли, гадни и подли.." Де-факто, не и даваме и да си вади парички за сметката на здраве и спокойствието ни. ПОМООООООООООООЩ  моля...много.. ПРАВОВА.. точки, подточки, алинеи на закона и закони...Моля, моля, моля!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: