Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Договор за наем  (Прочетена 3210 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Rusanova58
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Януари 13, 2009, 05:36:13 »

Имам сключен договор за наем, където пише следното: "Наемната цена подлежи на актуализация, максимум до размера на повишаване на минималната работна заплата, без за това да е необходимо допълнително споразумение". Въпросът ми е може ли да се иска по-малък наем от процентът на увеличение между двете минимални заплати /сега и в момента на подписването./ Примерно процентът е 1.5%, а да се плати 1,45 - защото пише максимум. Аз го разбирам, че щом процентът е 1,5% то с толкова се повишава наема, като това е максималното.Така ли е законно? Русанова
« Последна редакция: Януари 13, 2009, 06:29:47 от Rose » Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Януари 13, 2009, 06:29:16 »

Не става ясно дали сте наемател или наемодател, но при такава редакция наемателят може едностранно да увеличи наемната цена до посочения размер като не е нужно да е непремерно в максималния посочен размер - записано е "до ... еди какво си".

Поне аз така го разбирам, но от значение е и действителната воля на страните.
« Последна редакция: Януари 13, 2009, 06:31:00 от Rose » Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #2 : Януари 13, 2009, 06:31:50 »

И аз така мисля. В случай, че сте наемодател - можете да си увеличите наемната цена до максималния размер, който е предвиден в договора.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: