Peps
Потребител
Липсва
Публикации: 2
|
|
« : Юли 23, 2015, 10:35:59 » |
|
Здравейте!
Баща ми работеше 40 години в една фирма-РЕМОТЕКС-гр.Раднево. Предприятието започна да не изплаща редовно заплатите на служителите си или изплащаше част от заплатите, докато в един момент от ръководството на предприятието издадоха заповед за излизане на служителите в платен престой. Стана ясно, че няма да се оправят нещата и баща ми напусна на 25.08.2014г. по чл.327, т.2 от КТ за неизплатени заплати в размер на около 25 000.00 лв. Заведе дело и Радневски районен съд осъди некоректния работодател да изплати дължимата сума. Решението на съда е от 11.02.2015г. Парите не бяха преведени от работодателя поради липса на средства. Междувременно банките и малките фирми осъдили работодателя си взеха дължимите суми. Някои бивши колеги на баща ми, също осъдили рааботодателя, получиха по сметките си дължимите суми. Оставаше и баща ми да си изчака реда да си получи заплатите. На 22.07.2015г. ни съобщиха /съдия изпълнител/, че предприятието е обявило несъстоятелност по искане на банка- кредитор с решение на Старозагорски окръжен съд на 06.07.2015г. и за дата на неплатежоспособност е посочена 01.01.2014г.и вече няма право съдия изпълнителя да търси парите на баща ми и в същото време няма право и на гарантираните заплати, тъй-като е напуснал преди повече от три месеца!
Как е възможно съд да е издал присъда, държавата уж да гарантира поне 6 заплати и в крайна сметка баща ми да няма никакви права и да няма начин да си получи изработеното възнаграждение? Как да процедираме? Има ли изход как да си получи баща ми дължимите му и изработени заплати?
|