Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Грешни данни при съставяне на наказателно постановление  (Прочетена 4472 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
DaMp370
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Юни 15, 2015, 11:32:52 »

Здравейте!
Имам следния проблем - съставено ми е наказателно постановление за притежание на неакцизни стоки. Общо взето съм виновен, но не мисля, че е правилно да ме глобяват четири цифрена сума при първо провинение за това, че съм закупил домашна ракия и в следствие на спиране от полицаи и стигане до митническа полиция. Нямам становище на фона, на което да обжалвам, но след дълго и многократно изчитане на наказателното постановление забелязвам следното:
Когато полицаите ме спират за проверка и намират в колата ракията, в съставения ми протокол са написани всичките ми данни правилно. След близо три месеца получавам съобщение, че трябва да се явя в Столична Митница за връчване на акт за установяване на административно нарушение. Обаче през тези три месеца на чакане личната ми карта е изтекла и аз си вадя нова, следователно тя е със същите лични данни, но номера на личната карта е различен. При съставянето на акта съответните органи не ми поискаха лични документи за да ми съставят акта, нито пък поне да ги сверят. Просто всичко е преписано от протокола съставен ми в районното. И в крайна сметка аз имам акт написан на стария номер на личната ми карта. След близо шест месеца получавам писмо, с което ме канят да отида и да си взема Наказателното постановление. Прочитайки го забелязвам, че и там данните ми са си точни, но номера на личната карта си е пак стария. Реално в акта ми пише име, ЕГН, номер на лична карта и то от кога и къде е издадена, като аз вече съм я подновил и номера на личната карта е различен. Въпроса, е че имам седем (вече шест) дни за обжалване и няма нищо друго, за което да се хвана и ме интересува дали това е основателна причина, на която да разчитам и дали си заслужава да се бавят нещата във времето с дела и пари по адвокати и дали има реален шанс да падне наказателното постановление или пък да не се занимавам и да ходя да си плащам глобата?
Мерси предварително!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: