Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: ЮЛНЦ срок  (Прочетена 5334 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Благоева
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 2


« : Юни 08, 2015, 12:21:46 »

Здравейте,
В управителния съвет съм на училищно настоятелство.
Единият от членовете  е подал заявление за напускане, следва да се избере нов.
В какъв срок от решението на общото събрание следва да се внесат документите в Окръжния съд. В закона за ЮЛНЦ не видях такъв, а в интернет четох, че за търговските дружества е 7 дневен. Моля някой да се включи с мнение. Предварително благодаря.
Активен
Теофана Драгиева
Джедай
*****

Карма: +26/-0
Липсва Липсва

Публикации: 302


« Отговор #1 : Юни 08, 2015, 02:42:31 »

Заседания на управителния съвет
Чл. 32. (1) Заседанията на управителния съвет се свикват и ръководят от председателя, освен ако уставът не предвижда друго. Председателят е длъжен да свика заседание на управителния съвет при писмено искане на една трета от членовете му. Ако председателят не свика заседание на управителния съвет в седмичен срок, то може да се свика от всеки един от заинтересуваните членове на управителния съвет. При отсъствие на председателя заседанието се ръководи от определен от управителния съвет негов член.
(2) Управителният съвет може да взема решение, ако на заседанието му присъстват повече от половината от неговите членове.
(3) Присъстващо е и лице, с което има двустранна телефонна или друга връзка, гарантираща установяването на самоличността му и позволяваща участието му в обсъждането и вземането на решения. Гласуването на този член се удостоверява в протокола от председателстващия заседанието.
(4) Решенията се вземат с мнозинство от присъстващите, а решенията по чл. 14, ал. 2 и чл. 31, т. 3 и 6 - с мнозинство от всички членове. В устава може да се предвиди решенията, с изключение на тези по предходното изречение, да се вземат и с друго мнозинство.
(5) Управителният съвет може да вземе решение и без да бъде провеждано заседание, ако протоколът за взетото решение бъде подписан без забележки и възражения за това от всички членове на управителния съвет.
Активен
Благоева
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 2


« Отговор #2 : Юни 09, 2015, 01:04:05 »

Благодаря за отговора, но в цитираната норма няма определен срок за подаване на заявлението до окръжния съд. Значи ли това, че няма такъв? Настоятелството е учредено по глава трета - юридически лица с нестопанска цел за обществено полезна дейност.
Активен
Теофана Драгиева
Джедай
*****

Карма: +26/-0
Липсва Липсва

Публикации: 302


« Отговор #3 : Юни 09, 2015, 05:58:56 »

Когати документите Ви са готови, както от напускащия, така и от новия, това ще бъде едновременно. Няма нищо общо с ТЗ, освен при ликвидацията. По ЮЛНЦ правилата вие ги определяте. Ако всички документи са готови за внасяне в Съда, тогава се посочва и подписва датата и повече не се занимавате.  Това е регистърно производство.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: