valio323
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Февруари 06, 2015, 10:21:03 » |
|
Първо се извинявам ако не съм написал правилно заглавието на темата в предвид въпросът които искам да задам.Наложи ми се тези дни да си извадя удостоверение по чл 87 за наличие или липса на задължения от НАП София.Останах доста изненадан от това което пишеше там.Според извадката е заведено срещу мен гражданско дело през 1996 год. На 13.11.2007г излиза изпълнителен лист по това дело или решение не знам как се формулира точно като са ме задължили или осъдили да платя сумата от 54.00лв. плюс лихвите на стоиност 52.00лв.Цели 11год от тогава. През целият този период нито съм получавал някакви призовки ..нито покана за извънсъдебно споразумение Възможно ли е толкова години да е продължило това без някакъв срок които може да го преустанови по давност.Естествено се свързах със адв. която се оказа публичен изпълнител представлявала ответната страна която се държа изключително грубо и нелюбезно.Никаква информация не пожела да ми сподели.Единствено ми каза че ще изпрати становището във РС гр.Добрич понеже Актосъставителя се води тои....и там да си прочета и запозная със материала.Да ама аз не живея там от 15год и не ми се струва нормално да пропътувам 500км.Все пак аз съм регистриран живея и си плащам данъците във друг град.Другото което също ме изненада че това задължение е вписано 2 пъти във удостоверението.Едно под друго със същият номер на изп. основание...същата сума и същите лихви.Вместо да си платя примерно 106лв ми се търсят 212лв.А е видно че става въпрос за техническа грешка навярно.Трябва ли да ги платя или ми се търсят неправомерно в предвид годината на заведеното дело. Лошото е че кандидатствам за жилищен кредит и нямам много време. Благодаря предварително.
|