Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Помощ за юридически реферат  (Прочетена 3288 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ивелина
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Януари 11, 2009, 12:24:28 »

Здравейте.
Имам задачата да подготвя реферат засягащ " проблем на публичната администрация, разгледан от юридическа гледна точка" . Ще съм много благодарна, ако можете да ми дадете някакви насоки.
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 03:55:05 от admin » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Януари 13, 2009, 04:58:06 »

Да, в случай че искат произволен проблем - вземете например този: при издаване на административен акт съществува института на т. нар. мълчалив отказ.

Цитатът е от Административнопроцесуалния кодекс:

Мълчалив отказ и мълчаливо съгласие

Цитат
Чл. 58. (1) Непроизнасянето в срок се смята за мълчалив отказ да се издаде актът.

(2) Когато производството е образувано в един орган и той следва да направи предложение до друг орган за издаването на акта, мълчалив отказ възниква независимо дали издаващият акта орган е бил сезиран с предложение.

(3) Когато по административен или по съдебен ред бъде отменен мълчалив отказ, смята се за отменен и изричният отказ, който е последвал преди решението за отмяна.

(4) Непроизнасянето в срок се смята за мълчаливо съгласие в случаите и при условията, предвидени в специални закони.

Преди време една партия искаше да отмени това. Т.е да стане ако не ти отговорят на молбата в предвидения срок - значи са съгласни. Ако се заемете с това - ще има материал за реферат.

Успех.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: