Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Наказание за шофиране в пияно състояние. Едно цяло и четири промила в кръвта  (Прочетена 9592 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Katia
Гост
« : Януари 03, 2009, 02:09:22 »

Някои знае ли какво е наказанието за шофиране в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1.4 промила? Братовчед ми след нова година е карал. Отначало не е искал да духа на дрегера, но приятели са го подкукуросали...Какво да очаква? Това, че е било нова година може ли да бъде смекчаващо вината обстоятелство?

Моля ви, кажете ни какво следва оттук нататък.. Плачещ
Активен
coojoe_213
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 14

Няма човек - няма проблем.

Ел. поща
« Отговор #1 : Януари 06, 2009, 11:45:51 »

Да се смекчи ли, хммм...отговори си сама точно на този въпрос. Другото което е, остава без книжка минимум за 6 месеца, наистина минимум. Доколкото знам имам много строг закон, за пияните шофъори. Само погледни на http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD+%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D0%BD+&meta=, за какво става дума.
Дано не се задълбае и до затвор...божа работа.
Активен
mont
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

Ел. поща
« Отговор #2 : Януари 09, 2009, 05:53:01 »

Ами  ще  го изпратят  братовчедчето в  затвора, където  ще му  се случат разни  " случки " и   ще  го  сайдисват  от време  на време ...   Смотан Смотан Смотан Смотан Смотан Смотан Смотан
Активен
legallapsus
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 10

« Отговор #3 : Януари 24, 2009, 01:20:26 »

Впрочем наказанието в НК за шофиране с алкохол в кръвта над 1.2 промила въобще не е леко-до 1 г лишаване от свобода.От тук следва,че ефективно изтърпяване на наказанието само за деяние по този състав е почти невъзможно.Човекът ще си понесе административното наказание само по ЗДвП.Иначе както казва един професор по НП глупостта на законодателя си проличава най-добре, когато се вижда непрекъснатото увеличаване размера на наказанията и инкриминализирани на нови деяния, а резултата е само изменението на НК. Смотан  Смотан  Смотан
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #4 : Януари 24, 2009, 02:31:24 »

Това изказване да не е на прочутия проф. Стойнов?Усмивчица
Активен

legallapsus
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 10

« Отговор #5 : Януари 24, 2009, 03:25:30 »

За съжаление е изказване на Проф.Гиргинов.Много ми е интересно защо като цяло съдиите не са впечетлени от учебника на Гиргинов и са по-склонни със становищата на Стойнов, който не ми е преподавал, но като цяло е доста по-разбираем и същевременно доста по-голословен.
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #6 : Януари 24, 2009, 10:30:25 »

Aз учих от Гергинов за семестериалните изпити, но за държавните се наложи да уча по Стойнов. Като цяло мисля, че Гергинов е по-способен да анализира материата, докато Стойнов е малко буквалист.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: