Начало
LawsBg
Помощ
Търсене
Вход
влезте
или
се регистрирайте
.
Декември 09, 2024, 07:03:53
Интернет - кафене за юристи
»
Наказателно право
»
Наказателно право
»
Наказание за шофиране в пияно състояние. Едно цяло и четири промила в кръвта
Страници: [
1
]
Надолу
Разпечатай
Автор
Тема: Наказание за шофиране в пияно състояние. Едно цяло и четири промила в кръвта (Прочетена 9592 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Katia
Гост
Наказание за шофиране в пияно състояние. Едно цяло и четири промила в кръвта
«
:
Януари 03, 2009, 02:09:22 »
Някои знае ли какво е наказанието за шофиране в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1.4 промила? Братовчед ми след нова година е карал. Отначало не е искал да духа на дрегера, но приятели са го подкукуросали...Какво да очаква? Това, че е било нова година може ли да бъде смекчаващо вината обстоятелство?
Моля ви, кажете ни какво следва оттук нататък..
Активен
coojoe_213
Претендент
Липсва
Публикации: 14
Няма човек - няма проблем.
Re: Наказание за шофиране в пияно състояние. Едно цяло и четири промила в кръвта
«
Отговор #1 :
Януари 06, 2009, 11:45:51 »
Да се смекчи ли, хммм...отговори си сама точно на този въпрос. Другото което е, остава без книжка минимум за 6 месеца, наистина минимум. Доколкото знам имам много строг закон, за пияните шофъори. Само погледни на
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD+%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D0%BD+&meta=
, за какво става дума.
Дано не се задълбае и до затвор...божа работа.
Активен
mont
Потребител
Липсва
Публикации: 6
Re: Наказание за шофиране в пияно състояние. Едно цяло и четири промила в кръвта
«
Отговор #2 :
Януари 09, 2009, 05:53:01 »
Ами ще го изпратят братовчедчето в затвора, където ще му се случат разни " случки " и ще го сайдисват от време на време ...
Активен
legallapsus
Претендент
Липсва
«
Отговор #3 :
Януари 24, 2009, 01:20:26 »
Впрочем наказанието в НК за шофиране с алкохол в кръвта над 1.2 промила въобще не е леко-до 1 г лишаване от свобода.От тук следва,че ефективно изтърпяване на наказанието само за деяние по този състав е почти невъзможно.Човекът ще си понесе административното наказание само по ЗДвП.Иначе както казва един професор по НП глупостта на законодателя си проличава най-добре, когато се вижда непрекъснатото увеличаване размера на наказанията и инкриминализирани на нови деяния, а резултата е само изменението на НК.
Активен
Rose
Модератор
Джедай
Липсва
Публикации: 494
«
Отговор #4 :
Януари 24, 2009, 02:31:24 »
Това изказване да не е на прочутия проф. Стойнов?
Активен
Гражданска отговорност
legallapsus
Претендент
Липсва
«
Отговор #5 :
Януари 24, 2009, 03:25:30 »
За съжаление е изказване на Проф.Гиргинов.Много ми е интересно защо като цяло съдиите не са впечетлени от учебника на Гиргинов и са по-склонни със становищата на Стойнов, който не ми е преподавал, но като цяло е доста по-разбираем и същевременно доста по-голословен.
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай
Липсва
Публикации: 255
«
Отговор #6 :
Януари 24, 2009, 10:30:25 »
Aз учих от Гергинов за семестериалните изпити, но за държавните се наложи да уча по Стойнов. Като цяло мисля, че Гергинов е по-способен да анализира материата, докато Стойнов е малко буквалист.
Активен
Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [
1
]
Нагоре
Разпечатай
Отиди на:
Моля, изберете:
-----------------------------
Начало
=> За форума
=> Юридически консултации
=> Правни въпроси онлайн
Гражданско право
=> Граждански процес
=> Вещно право
=> Облигационно право
=> Търговско право
=> Гражданско право
=> Семейно и наследствено право
=> Трудово и осигурително право
Наказателно право
=> Наказателно право
=> Процесуални въпроси
Административно право
=> Административно право
=> Данъчни и финансови въпроси
=> Административен процес
Други
=> Международноправни въпроси
=> Обучение
=> Кафене
8: Undefined index: ajax_in_progress
Файл: /home/lawsbgco/public_html/forum/Themes/default/Display.template.php (main_below sub template - eval?)
Линия: 323