Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Измама с лични данни  (Прочетена 4919 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Peter Zhekov
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Февруари 28, 2014, 02:38:45 »

Здравейте!
Сблъсквам се със следния казус.
Преди месец в офис на "М-тел" разбирам че дължа 340лв (просрочени лизингови вноски )за 2 телефона (на обща стойност около 3500лв) закупени от мен 2 месеца по-рано с лизингов договор. Договорът е на мое име и е подписан в офис в който никога не съм стъпвал и на дата на която не съм бил в града в който е сключен договорът.
Пускам жалба в която искам да се направи разпознаване на лицето сключило договора от записа на камерите в съответния офис на фирмата.
Днес получавам отговор че аз съм длъжника по договора тъй като моето име фигурира в него.

Какво мога да направя от тук за да докажа невинността си, и евентуално да съдя фирмата за нанесени морални щети и за невнимание или немърливост при работа с лични данни?

Поздрави!
Активен
Николина Казакова
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 19

« Отговор #1 : Март 01, 2014, 01:23:09 »

Здравейте, за да се защитите имате възможност да предявите иск пред съда, с който да установите, че не сте подписвали въпросните договори и съответно претенциите за нанесени морални щети или да изчакате те да предявят претенцията си към Вас и тогава да оспорвате, че не сте подписвали договорите. Можете да уведомите и Комисия за защита на потребителите и Комисия за защита на личните данни. Препоръчвам Ви да се обърнете към адвокат.
Активен
Пламен Димитров
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 77

« Отговор #2 : Март 02, 2014, 04:42:04 »

Здравейте! Ако подписа в договора не е ваш ,можете да подадете и жалба в прокуратурата.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: