andy
Потребител
Липсва
Публикации: 2
|
 |
« : Юли 19, 2013, 10:29:03 » |
|
Здравейте! През 1992 г. родителите ми прехвърлиха собствеността върху техен апартамент чрез дарение без поставени условия.По същото време закупиха апартамент на брат ми и съпругата му (младо семейство-студенти), като при покупката директно го записаха на тяхно име. Брат ми знае за дарението. Имам опасения, че брат ми ще предяви претенции за запазена част като наследник на апартамента, който ми е дарен в момента, в който може да го направи съгласно законодателните разпоредби. За щастие, родителите ми са живи и аз искам да предприема превантивни мерки, за да избегна бъдещи спорове от имотен характер с брат ми. Във връзка с изложеното, искам да попитам: 1. Може ли аз, като надарено лице, да се откажа от дарението без причина? Ако е възможно, процедурата по съдебен ред ли се извършва или пред нотариус? 2. Ако възстановя собствеността върху апартамента на родителите ми, какъв е начинът в кратък срок отново да го придобия без да се даде възможност на брат ми да оспорва решението на родителите ми и да има претенции към този имот и без апартамента да се води съпружеска имуществена общност (омъжена съм от 17 г.)? Ще съм благодарна за разяснения по въпросите ми.
|