Аз и двете ми непълнолетни деца живеем в апартамента на бившият ми съпруг въз основа на решение по бракоразводно дело, в което съдът е предоставил на мен и децата ползването, до навършване пълнолетието им. Жилището е придобито с ЖСК, нот. акт по чл.35, на името на бившия. Впоследствие бившият свекър образува дело, в което оспорва собствеността на сина си и твърди, че той е наследник. В дело на районен съд губи, обжалва и на окр. съд печели, следва обжалване от мен в касационен съд, срока е до 26.12. НО вчера звъни дъщеря ми на работата и плачейки казва, че на входната ни врата е сложена желязна и е заключена. Знам, че е бившия свекър, защото в прокурорска покана ме канеше да напусна, като заплашваше, че ще сложи желязна врата, а и комшии са го видели. Отидохме при кварталния той ни прати при прокурор, защото без негово разрешение нищо не можел да направи. Чакахме деж. прокурор2 часа. Като дойде каза, че имало закон, с който се действало веднага, но бил отменен. Звъня на господина, но той не вдигал телефона и прокурорката ни прати при дежурен съдия. Съдийката също се чудеше как да действа, ходи насам-натам и ни прати в деловодството на окр. съд, където 2 часа чакахме да ни издадат бележка, че решението не е влязло в сила, с която незнам какво трябваше да направя, може би да си отключа къщата
Оттам с децата отидохме при началника на РПУ, който не поиска и да ни приеме, каза "аз какво мога да направя" и дежурния пак ни прати при прокурор. Беше 17 часа, съда беше заключен и пазача там ни каза че има деж. прокурор, но е на повикване, а телефона му имат в полицията. Звъннах и казаха, че не могат да ми го дадат бил за служебно ползване. Чудихме се с децата къде ще нощуваме, нямахме и пари, а навън имаше снежна виелица. Не бяха яли, нямаше къде да седнат да си научат за другия ден. Отидохме до дома си, поискахме инструменти на съседите и разбихме вратата.
Въпросът ми е мога ли да заведа дело против самоуправството му, след като отворихме вратата?