Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Обвинение в заплаха за убийство !  (Прочетена 3645 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
spawnzzzz
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Декември 02, 2012, 01:16:00 »

С мои роднини имахме спор свързан с наследяването на бащиното имущество и в един момент се стигна до караница и викове. Това беше преди 3 - 4 месеца. Сега получавам жалба, че съм заплашила тетка си ( Сестрата на баща ми ) с убийство ! А това не е вярно, но кажете все пак какво да предприема по - натам, тъй като в жалбата не се уточнява нищо конкретно. Нито къде съм го казала това, нито кога и как съм го казала. Искат да го изкарат все едно съм го намекнала. Просто искам да знам имат ли тежест такива обвинения при положение, че са нагласени ( не верни ). И какво да правя ако тръгне да заведе дело и повика свидетели. Защото когато се скарахме имаше доста хора около нас и, както от нейна страна могат да кажат, че съм я заплашила така и от моята страна има хора, които ще кажат ,че това не е истина. Мерси предварително.
Активен
nico.dimitrov
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 8

« Отговор #1 : Декември 02, 2012, 12:33:32 »

Основен принцип в правото (изобщо) е че кой каквото твърди трябва да го докаже. Ако въпросната госпожа е подала жалба, освен нея тя трябва да представи доказателства пред прокурора че наистина е почустлава основателен страх за живота си, породен от Ваши действия/думи. Това е трудно доказуемо и затова не бива да се притеснявате толкова. Но все пак няма да е излишно да се консултирате допълнително с адвокат, за да можете да имате някаква гаранция.„
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #2 : Декември 06, 2012, 11:10:59 »

Бих поправил преждеговорящия,че това е сериозно престъпление и не е чак толкова трудно доказуемо.Имайте го впредвид и моята препоръка е да ангажите колега преди да дадете обяснения
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: