Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Съдебно решение за делба без мое присъствие, живея в чужбина  (Прочетена 1098 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
blackside
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


« : Ноември 22, 2012, 06:30:40 »

Здравейте и предварително благодаря за отговорите Ви,

Извинявам се предварително за отнетото време, но бих искала да зная какво мога да направя и какъв адвокат да потърся. Децата ми са се консултирали с няколко адвоката, които не са им казали нищо смислено по темата и сега не зная какво да правя.

Живея в чужбина от три години. Майка ми почина преди пет години. Докато си бях в България никой не спомена нищо за делба и след като говорихме няколко пъти така си остана. Но след като заминах за чужбина, вторият ми баща срещу когото имам дори подадена жалба в полицията за тормоз и беше глобен е завел дело, за което аз разбирам 2 години след неговото приключване. Имотите, които са били делени, са наследствени от моята баба и той няма нищо общо с тях. Съдът ми е наложил да изплатя грандиозна сума разлика между апартамента, присъден ми на мене и къщата, която е получил вторият ми баща. Не само че никой не ме е попитал аз какво мисля по въпроса, но и той(вторият ми баща) ми отказа достъп до нотариалният акт на апартамента и до всички документи след смъртта на майка, ми за това беше и жалбата в полицията (отказът беше придружен с проявено насилие). За този апартамент, моята баба 3 години преди да почине ми каза че е направила нотариално заверен документ за прехвърляне на мое име, но не зная какво се е случило след това. Дори такъв документ да е бил направен, съм убедена, че не е било извършено регистриране в съда в законов срок, което пък по всяка вероятност го прави трудно доказуем, защото след смъртта на майка ми, вторият ми баща, ми отказа всякакъв достъп до документите и може спокойно да го е унищожил. Не съм видяла нито парични средства от банкови влогове на майка ми нито от пенсията и, за това в съдебното решение не се казва нищо. Съдът изобщо не е бил уведомен изглежда (просто са скрили факта), че живея в чужбина. Смятам да съдя държавата за накърняване на абсолютно всичките ми човешки права, за даване право на човекът тормозил ме през целият ми живот да продължи да упражнява тормоз над мен и децата ми, искам да обжалвам решението на съда, за което обаче научих 2 години и половина след вземането му и да осъдя вторият ми баща за психически и физически тормоз и да го лиша от наследство върху наследените от моята баба имоти, нямам претенции към къщата в която живее и е придобита след брака с майка ми от тях двамата.
Като цяло нямах никакви претенции към нищо и никого освен към споменатия по-горе апартамент, тъй като, той по право принадлежи на мен и децата ми и те няма къде да живеят иначе, но при така стеклите се обстоятелства ще предявя всички възможни по закон права към всичко. Какъв адвокат трябва да наема и мога ли да заведа делото в държавата, в която живея или трябва да го направя в България, и имам ли някакво време за обжалване?

Много благодаря предварително за всеки отговор,

Подписвам се с рождената ми фамилия,
Д. Попова
Активен
Теофана Драгиева
Джедай
*****

Карма: +26/-0
Липсва Липсва

Публикации: 302


« Отговор #1 : Ноември 25, 2012, 02:54:02 »

Ако не сте участвали в делбата, тя ще е нищожна. Но във Вашия случай с оглед изложението Ви оставам с впчатлението, че някой Ви е представлявал по делото за делба. Няма, как да знаем, дали сте били надлежно представлявана. Изложението е подробно, но само малка част е от правно значение, а е необходима още много информация. Запознайте подробно със случая избран от Вас адвокат, който да проучи случая и доказателствата и да Ви даде становище, какво може да се направи, ако изобщо нещо може да се направи. С нотариален акт за апартамента можете да се снабдите от Имотен регистър, Агенция по вписванията.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: